Bokhandel

I bokhandelen på Black Box teater finner du et lite utvalg av bøker som på hver sin måte relaterer seg til teatrets program.

Bøkene har enten blitt foreslått av kunstnerne, relaterer seg til deres praksis eller berører sesongens program og fagprogram tematisk.

Bestille en bok?
Den fysiske bokhandelen befinner seg i foajeen på Black Box teater, og er åpen før og etter forestillingene på teatret.

Bor du utenfor Oslo og vil bestille deg en bok hjem i posten? Send en e-post til anna@blackbox.no.

Black Box teater utgir bokserien Scenekunstklassikere
Bokserien er et dypdykk i den frie scenekunsten fra og med 1970-tallet og frem til i dag, skrevet av ulike forfattere, alle med utgangspunkt i personlige opplevelser av en forestilling. Scenekunstklassikere gir innblikk i hvordan scenekunsten har endret seg i løpet av de siste drøye førti årene, og går tett på verkene med anekdoter knyttet til prøveprosess og visninger.

Første Scenekunstklassikere-bok av Chris Erichsen om Grenland Friteaters Harde tak (2000) ble lansert 22. mai.

Kommende bøker i serien er: Ibrahim Fazlic om Lisa Lies Blue Motell (2013), Sidsel Pape om Martin Slaattos Transporteringsdans (2007–), Cecilie Lindeman Steen om Collage Dansekompani Filo D’erba or Frail Creation (1989) og Deise Nunes om Mia Habib A song to (2015).

Følg med i vår arrangementskalender for de kommende lanseringene – og her for bestillinger.

Bøker fra Varamo Press
I bokhandelen finner du et utvalg av titler fra Varamo Press, et forlag grunnlagt av kunstnerne Mette Edvardsen og Jaroen Peeters i 2018. Forlaget omfavner det uventede og de vilkårlige omstendighetene hvor skrivingen finner sted. Utvalget fra Varamo Press finner du her


Kuratert av Carrie
Kunstnerkollektivet Carrie har kuratert et lite utvalg av bøker som relaterer seg til deres kunstneriske praksis. Dette utvalget er nå å finne i bokhandelen! Klikk her for å se Carries bokutvalg.