Brent Busk teater
Made in China

5.–9. juni 2024 ❶ Premiere

Tidligere visninger

20.00, Blandingsskogen, Nesoddparken kunst- og kulturnæringssenter

20.00, Blandingsskogen, Nesoddparken kunst- og kulturnæringssenter

20.00, Blandingsskogen, Nesoddparken kunst- og kulturnæringssenter

20.00, Blandingsskogen, Nesoddparken kunst- og kulturnæringssenter

20.00, Blandingsskogen, Nesoddparken kunst- og kulturnæringssenter

NB – «Made in China» er gratis!

 • Forestillingen foregår utendørs og været kan være uforutsigbart, så endringer kan inntreffe tett opp til forestillingsstart
 • Påmelding via mail til janne@blackbox.no med forbehold om at det kan bli fullt


Praktisk informasjon

 • Forestillingen starter kl. 20.00 og varer ca 60 min
 • Oppmøte: Nesoddparken Kunst- og Kulturnæringssenter, Løeshagaveien 49, 1450 Nesoddtangen
 • Kollektivtransport fra Oslo onsdag, torsdag og fredag: Ferge B10 til Nesoddtangen fra Aker Brygge kl. 19.03, eller tidligere avganger. Korresponderende buss 560 til stoppestedet Torget. Fra Torget følger du skiltingen mot Nesoddparken. Der blir du møtt av en publikumsvert som tar deg med til spillestedet.
 • Kollektivtransport fra Oslo lørdag og søndag: Ferge B10 til Nesoddtangen fra Aker Brygge kl. 18.33. Korresponderende buss 560 til stoppestedet Torget. Fra Torget følger du skiltingen mot Nesoddparken. Der blir du møtt av en publikumsvert som tar deg med til spillestedet.
 • Det er begrenset med parkeringsplasser ved Nesodden kunst- og kulturnæringssenter, men det finnes plasser ved Nesodden menighetshus, langs veien til menighetshuset, og ved Nesodden kirke. Ca. 10–15 minutters gange fra spillestedet.
 • Last ned kart fra stoppestedet Torget til Nesoddparken her
 • Vær og bekledning: Forestillingen foregår på kveldstid i skogen, så vi ber dere kle dere godt, både for varme og mot insekter. Vi anbefaler å ta med myggspray eller lignende. Ta gjerne med eget sitteunderlag.
 • Fysisk funksjonsvariasjon: De siste 100 meterne til spillestedet er det en sti med noe ulendt terreng, som ikke er tilrettelagt for rullestolbrukere. Ta kontakt med Black Box teater dersom dette gjelder deg, så skal vi forsøke å legge til rette etter beste evne.


kall meg Jeg

dette vet Jeg

flytende og føyelig beveger Jeg meg

til alle kanter samtidig
strømmer Jeg ut av ingenting
Jeg er til

Jeg er

men hva

(utdrag fra Made in China)


Det kinesiske landskapsmaleriet, kalt Shanshui, bygger på motsetninger, som det som faller og det som stiger, det synlige og det usynlige. Men dette er motsetninger som samtidig er i kontinuitet og harmoni med hverandre. Står man overfor et kinesisk Shanshui-maleri, vil man erfare at subjektet og lineariteten oppløses. Maleriet har ikke et fast perspektiv. Avstanden mellom betrakteren og maleriet forsvinner.
Og se – en Vei kommer til syne.

Inspirert av Shanshui-maleriet er Made in China en framtidsmytisk tekst- og lydinstallasjon av en tilblivelsesfortelling om elementene, tingene, ressursene, produktene og det mangfoldige Jeg’et.

I blandingsskogen på Nesodden utforsker Made in China hvor naturen slutter og hvor kulturen og teknologien begynner. Med en økoteknisk dreining leker Made in China med en panpsykistisk sanselighet og tilnærmingsmåte som gjør skillet mellom øst og vest, natur og kultur, kropp og sinn, mytologi og rasjonalitet litt mindre åpenbart.

Made in China er en geografisk avstikker fra Klouman/Becker/Barratt-Dues Amerika-prosjekt, som inneholder den heddaprisvinnende forestillingen Vi, Folket og kritikerroste Den skinnende byen.

Brent Busk teater og dets kunstvirksomhet er en del av Espen Klouman Høiners doktorgradsprosjekt «Skuespillerens skapende rom – kunstneriske strategier for den autonome skuespilleren i et tekstbasert og framtidsmytisk teater» ved Kunsthøgskolen i Oslo, Teaterhøgskolen.

 • Extra credits Takk til Grunneier Mathias Røer for anvendelsen av Røerskogen, og Bartleby, Yuk Hui og Hilde Leiraas for fantastisk mat