Sterud/​Kongsness
Butch Tribute

6.–8. oktober 2021

Tidligere visninger

19.00, Store scene

19.00, Store scene

19.00, Store scene

Butch Tribute er en hyllest til skeiv, kvinnelig maskulinitet!

I Butch Tribute gjør Marte Reithaug Sterud og Ann-Christin Kongsness en fysisk utforskning av kvinnelig maskulinitet. Som kvinnelige dansere har de blitt trent inn i danseteknikker med feminine idealer. Dette har i sterk grad farget bevegelsesspråkene deres, selv i situasjoner der de «velger» selv hvordan de vil bevege seg. I Butch Tribute er deres tilstedeværelse og utøvelse basert på maskuline kvaliteter som tilbakeholdenhet og underdrivelse, tyngde og eksplosivitet.

Det at vi er to skeive kvinner, legger føringer for hva vi ønsker å fremstille på en scene. Vi er inspirert av butch – en term brukt om maskuline kvinner i det skeive miljøet. Vi opplever at marginalisering og usynliggjøring av butcher gjør at de står i fare for å oppfattes som stereotypier. Dette prosjektet er vårt bidrag til å mangfoldiggjøre representasjonen av denne identitetskategorien.

Butch Tribute består av tre forestillinger med hver sin framstilling av kvinnelig maskulinitet: Flørt, Roser og Flanelldrøm. Vi beveger oss fra feelgood-stemning i Flørt, er innom den hardtslående statementen Roser, og ender opp i en butch-on-butch-kjærlighetshistorie i Flanelldrøm.

Sterud/Kongsness er dansekunstnerne Marte Reithaug Sterud og Ann-Christin Kongsness. De står bak Soft Manifesto, vist ved Black Box teater i 2015, og har tidligere arrangert samtalerekken Skeiv dansekunst under Oslo Pride 2018.

7. oktober, Foajé
Ettersnakk etter forestillingen Butch Tribute med Ann-Christin Kongsness, Marte Reithaug Sterud, moderator er Louis Schou-Hansen. I samarbeid med Karmaklubb* på Wünderkammer — Queer Art Festival 2021.