Oslo Internasjonale Teaterfestival 2021 – Special Edition!

11.–21. mars 2021

Forestillinger, samtaler, seminarer, festivalklubb ++

Oslo Internasjonale Teaterfestival har vært vårsesongens pulserende hjerte her på Black Box teater siden 2013. Med et dristig og overraskende program, har den blitt en årlig rendez-vous for scenekunst i Oslo. Kunstnere fra ulike generasjoner og steder over hele verden, både kjente navn og nykommere, samles for elleve vibrerende dager spekket med live art-opplevelser, deriblant flere norske premierer. Sammen stimulerer disse kunstnerne til dialog mellom scenekunst, musikk og visuell kunst, og utfordrer hva kunstopplevelsen kan være.

Årets festival blir annerledes enn den pleier å være. Forberedelsene av Oslo Internasjonale Teaterfestival 2021 foregår i en veldig usikker sammenheng – men én ting er sikker: det blir festival! Det blir en “special edition”, med et annerledes format og i mindre skala. Festivalen vil foregå i rom som fremdeles er tilgjengelige for oss, med stedsspesifikke og utendørs prosjekter, et digitalt program, og andre, nye måter å dele kunstopplevelser på. Forhåpentligvis blir innendørs kulturarrangementer tillatt igjen i tide til festivalen. Sammen med kunstnerne utarbeider vi flere scenarier for hvordan festivalen kan avvikles, avhengig av hvilke restriksjoner vi må forholde oss til i midten av mars.

Hva er det vi trenger aller mest nå for tiden? Årets festival tar utgangspunkt i dette spørsmålet, og er laget sammen med forskjellige bidragsytere og gjestekuratorer. I en tid hvor vi føler oss isolerte, trenger vi mer enn noensinne å kjenne på noe normalt, å samarbeide og å stole på hverandre.

Vi har gitt festivalen undertittelen “11 days of Live Art experiences” for å understreke at det ikke bare er teater i dets tradisjonelle forstand som blir vist, men et bredt spekter av performativ kunst, forestillinger, installasjoner, seminarer og samtaler.

Velkommen til Oslo Internasjonale Teaterfestival 2021!

Besøk oitf.no for fortløpende oppdateringer og programslipp!