Henriette Pedersen /​ Nartmanstiftelsen
PEER /​ BITCH

9.–12. september 2020

Tidligere visninger

19.00, Lille scene

19.00, Lille scene

19.00, Lille scene

19.00, Lille scene

PEER / BITCH er Henriette Pedersen og Runa Borch Skolsegs matriarkalske shout-out til nasjonaleposet Peer Gynt og hadde premiere på Black Box teater under CODA-festivalen høst 2019. PEER / BITCH flytter handlingen 151 år frem i tid, lar hovedrolleinnehaverne bytte kjønn og utforsker en strukturell forskjellsbehandling når det kommer til hvem som får lov til å oppføre seg som en drittsekk. Norgesdramatikkens kanskje mest usympatiske hovedperson er lite interessert i å underlegge seg samfunnets normer, men hvor forankret er kjønn og seksualitet i Ibsens tekst?

«I am no easy bitch from bygda», sier PEER BITCH. Forestillingen lar ustoppelig depresjon, raseri og kjøttets begjær overkjøre Ibsens strukturer og inviterer publikum inn i en rensende og fristillende runddans.

Koreograf Henriette Pedersen har jobbet i skjæringsfeltet mellom teater, dans og billedkunst siden 2000. Spørsmål tilknyttet kjønn, seksualitet og maktstrukturer er gjennomgående i hennes arbeider, så vel som i PEER / BITCH. Runa Borch Skolseg er dramatiker og forfatter, maksimalist og feminist.

«Caisa-Stina Forssberg kjemper med og mot teksten med aggressiv energi og driv. Forestillingen opplevdes intens og nesten anmasende, men også morsom og smart.»
«Scenerommet og lysdesignet, egentlig hele forestillingen er rød. Like rød som mensen.»
«Titta inte inn i min själ det är jag som er synsk.»
«Det språklige universet nærmest velter over meg, rasende og viltert, som om det nekter å la seg plassere noe sted.»