Henriette Pedersen /​ Nartmanstiftelsen
MADAM

16.–19. juni 2021 ❶ Premiere

Tidligere visninger

18.00, Store scene

18.00, Store scene

18.00, Store scene

18.00, Store scene
Henriette Pedersens nye prosjekt MADAM inneholder alt det jeg ønsker å se mer av.

MADAM er koreograf Henriette Pedersen og dramatiker P. Mercury sitt vrengebilde av Madam Bovary av Gustav Flaubert. Flaubert sin Emma drømmer seg bort i romantiske romaner og gir etter for utenomekteskapelige lyster. Pedersen og P. Mercury sin versjon er beint fram sex-gal og bruker sex som dop.

Henriette Pedersen har sjangerforvirret mange opp gjennom årene med sin hybrid av teater, billedkunst og dans. Også i MADAM finnes det en nesten anarkistisk trass overfor de etablerte sjangerkonvensjonene. Uttrykket er for fysisk til å passere som teater, for kaotisk og brutalt til å være koreografert, og for skolert og gjennomkomponert til å være performance. Dette er imidlertid ikke første gang hun velger å endevende en klassiker. Hun har tidligere tatt for seg hovedverk som Rødhette og ulven, Svanesjøen og senest PEER / BITCH – en variasjon over Peer Gynt som ble vist på Black Box teater høsten 2020.

Koreograf Henriette Pedersen har jobbet i skjæringsfeltet mellom teater, dans og billedkunst siden 2000. Spørsmål tilknyttet kjønn, seksualitet og maktstrukturer er gjennomgående i hennes arbeider. Pernille Mercury Lindstad arbeider som regissør, manusforfatter og kunstnerisk leder for den tverrkunstneriske plattformen Theater F. Hun er utdannet teaterregissør fra Stockholms dramatiska högskola.

Les den fullstendige programteksten, skrevet av Frøydis Århus, ved å klikke her.

MADAM er en del av programmet under Heddadagene 2021 – hele Norges teaterfestival.

Ved å gjøre klassikeren kontemporær har de gjort det kontemporære verket klassisk.

NB! Deler av forestillingen bruker strobelys.

NB2! Merk at forestillingen begynner kl. 18.00. Teatret åpner dørene kl. 17.30. Vennligst møt opp senest 15 minutter før forestillingen starter.

I tråd med myndighetenes retningslinjer for smittevern, er kapasiteten begrenset.

Baren er åpen etter forestilling.