Kristinsdottir/​Willyson

Oslo (NO)

KRISTINSDOTTIR/WILLYSON har samarbeidet siden 2007. Med deres nyeste og kommende produksjoner tar kunstnerskapet en ny retning. Deres forestillinger preges av friksjon: mellom private og kollektive erfaringer, mellom verbalteksten og et fysisk-visuelt formspråk, mellom det umiddelbare og utøverbaserte på den ene siden og det strengt koreograferte og regisserte på den andre.

Kompaniet planlegger 6 produksjoner de kommende 5 årene. Dette blir forestillinger som dreier seg rundt spørsmål om kjønn, alder, klasse, seksualitet og rasisme.

Forestillingene skildrer store spørsmål som brytes i det lille mennesket, spørsmål som utøverne drøfter sammen med publikum i et rom som er tillitsfullt og uforutsigbart.

Hildur Kristinsdottir er regissør og skuespiller med utdannelse fra Akademi for scenekunst. Hennes første teaterkompani Søstrene Andrews laget forestillingene Søstrene Andrews presenterer: Faen verden brenner (2007) og Salt-N-Pepper server den tredje sjimpanse (2009). Siden 2010 har Hildur arbeidet med den kritikerroste teatertrilogien Klassikere for kids, som består av Faust for kids (2012), Til fyret (2013) og Forbrytelse og straff (2015). De to første forestillingen i trilogien ble nominert til Heddaprisen. Klassikere for kids har turnert Norge rundt og er blitt vist i Danmark og Finland. Hildur hadde regi på Bildet av Dorian Gray (2019), og Frk.Frankenstein (2021) på Trøndelag teater.

Eirik Willyson er dramatiker, forfatter og utøver, utdannet litteraturviter fra Universitetet i Oslo. Han har arbeidet tett med Kristinsdottir i flere teaterproduksjoner siden 2007. Våren 2021 ga han ut romanen Odalen på Tiden Norsk Forlag. Deler av romanen utgjør manus til teaterforestillingen med samme tittel, som får premiere på Black Box teater våren 2022, med Willyson og musiker Martin Langlie på scenen. Willyson har også vært aktiv med soloperformancen A Capella Punk, vist på bl.a. Kafé hærverk og Nasjonalmuseet.

Anders Borchgrevink er kompaniets produsent.