Kristinsdottir/​Willyson
Do-re-me-too-sa-Lo-li-ta

22.–26. november 2023 ❶ Premiere

Tidligere visninger

19.00, Store scene

19.00, Store scene

19.00, Store scene

19.00, Store scene

19.00, Store scene

Den skjønnheten som inneholder lidelsen, er ifølge Vladimir Nabokov det nærmeste vi kan komme kunsten.

Lo er scenekunstner med internasjonale ambisjoner. Hun har passert midten av livet. Hun har aldri mottatt en grisete tekstmelding eller e-post, og hun innser at hun mest sannsynlig aldri igjen vil bli trakassert seksuelt.

Det er for sent. Hun er for gammel. Hun har brukt for mye tid sammen med sine tre venninner i drag-gruppa De tre søstre – Mo, Ho og My –, som i likhet med henne er i ferd med å miste sin siste rest av tiltrekningskraft.

Lo tilhører antakelig den siste generasjonen kvinner som aldri har fått, og aldri vil få, en dick pick. Hun kjenner på en uakseptabel sorg, men altså: Hvorfor har ingen noensinne ønsket å sende henne et krenkende bilde av sin penis?

Do-re-me-too-sa-Lo-li-ta blir en forestilling om begjær, aldring og et siste forsøk på seksuell oppvåkning.

Om «Eksotisk dans», 2023: «Friskt teater på mange måter … et særegent univers som er både forlokkende og frastøtende. Detaljrikdommen og det ekstravagante i scenografi (Fjeld) og kostymer (Hildur Kristinsdottir) utgjør forestillingens høydepunkt.»
Om «My Little Willy», 2021: «Regissør og skuespiller Hildur Kristinsdottir har teamet opp med forfatter Eirik Willyson, en ekte ektemann og en uekte vennegjeng i denne lille formperlen av et mannskroppslig melodrama.»
Om «Lille Leiolf», 2019: «Hildur Kristinsdottirs och Eirik Willysons uppsättning är en fortsättning av Ibsens stycke ‹‹Lille Eyolf››, och en vidareföring av det stillestånd som den slutar i. Det är en fantastisk föreställning.»

Kristinsdottir/Willyson har samarbeidet siden 2007 og gjestet Black Box teater en rekke ganger, både sammen og hver for seg. De er kjent for uforutsigbare forestillinger med store spørsmål, sterke følelser og små mennesker. Kunstnerduoens arbeider preges av friksjon mellom private og kollektive erfaringer, mellom teksten og et fysisk-visuelt formspråk, mellom det umiddelbare og utøverbaserte på den ene siden og det strengt koreograferte og regisserte på den andre.

Hildur Kristinsdottir er regissør og skuespiller med utdannelse fra Akademi for scenekunst. Hennes første teaterkompani Søstrene Andrews laget forestillingene Søstrene Andrews presenterer: Faen verden brenner (2007) og Salt-N-Pepper server den tredje sjimpanse (2009). Fra 2010 arbeidet hun med den kritikerroste teatertrilogien Klassikere for kids: Faust for kids (2012), Til fyret (2013) og Forbrytelse og straff (2015). De to første forestillingen i trilogien ble nominert til Heddaprisen. Klassikere for kids har turnert Norge rundt og er blitt vist i Danmark og Finland. Kristinsdottir hadde regi på Det blåser på månen på Den nationale scene (2022) og Bildet av Dorian Gray (2019) og Frk.Frankenstein (2021) på Trøndelag teater.

Eirik Willyson er forfatter, dramatiker og utøver, utdannet litteraturviter fra Universitetet i Oslo. Våren 2021 ga han ut romanen Odalen på Tiden Norsk Forlag. Deler av teksten utgjorde manus til teaterforestillingen med samme tittel, som hadde premiere på Black Box teater våren 2022, med Willyson og musiker Martin Langlie på scenen. Willyson har også vært aktiv med soloperformancen A Capella Punk, vist på bl.a. Kafé hærverk og Nasjonalmuseet. Som kuraterende produsent var han med på å utvikle Kloden teater fra 2015 til 2020.

På scenen
Mo: Ibrahim Fazlic
Ho: Eirik Willyson
My: Magnus Myhr
Lo: Hildur Kristinsdottir

+ Før og etter forestilling hver kveld blir det mulighet til å spise popcorn og spille ping-pong i foajeén.

+ Fredag 24. november fra 17.00 inviterer Kristinsdottir/Willyson og Black Box teater til pre-party før forestilling. Det blir poesi, ping-pong og prat, mat og pils. Marius Kolbenstvedt leser fra Willysons kommende roman Nesodden. Henriette Pedersen leser fra Hildur Kristinsdottir sin forhåpentligvis framtidige utgivelse Prosalyrikk fra dagspressen.

Gratis mat til de 50 første som kommer!
17.15: Ping-pong show med Fokus bordtennisklubb
+ Vennskapskamp mellom Nesodden (Marius Kolbenstvedt) og Nittedal (Ådne Sekkelsten)

Etter forestillingen blir det party!


www.kristinsdottirwillyson.no