Kristinsdottir/​Willyson
Do-re-me-too-sa-Lo-li-ta

22.–26. november 2023 ❶ Premiere

19.00, Lille scene

19.00, Lille scene

19.00, Lille scene

19.00, Lille scene

19.00, Lille scene

Do-re-me-too-sa-Lo-li-ta blir en forestilling om begjær, aldring og et siste forsøk på seksuell oppvåkning.

Den beste metoden for å fange en sommerfugl, er med alkohol. Fang den i en glasskrukke. Se til at vingene er foldet. Blir det nødvendig, kan du selv folde dem forsiktig.

Bruk gjerne rødsprit, men først bør du klype sommerfuglen hardt over brystkassen, uten å skape synlige skader. Det er en krevende teknikk som krever øvelse å perfeksjonere. Eksperimentér med nattsvermere først. Målet er at sommerfuglen kun skal paralyseres. På den måten vil hun ikke ødelegge seg selv i panikk.

Blir vingene skadet, er sommerfuglen tapt. Med riktig teknikk blir hun kvalt langsomt. Sommerfugler lager ingen lyder, de bare kollapser inn i seg selv. Om de holdes forsiktig i dødsøyeblikket, vil de kunne rehydreres senere, og de kan foldes ut igjen for sin betrakter. En sommerfugl fanget mellom glassplater vil være vakker for alltid.


Den skjønnheten som inneholder lidelsen er, ifølge Vladimir Nabokov, det nærmeste vi kan komme kunsten.

Lo har passert midten av livet. Hun har aldri mottatt en grisete tekstmelding eller e-post, og hun innser at hun mest sannsynlig aldri vil bli trakassert seksuelt. Det er for sent. Hun er for gammel. Hun har brukt for mye tid sammen med sine tre venninner i drag-gruppa De tre søstre – Mo, Ho og My –, som i likhet med henne er i ferd med å miste sin siste rest av tiltrekningskraft.

Lo tilhører antakelig den siste generasjonen kvinner som aldri har fått, og aldri vil få, en dick pick. Hun kjenner på en uakseptabel sorg, men altså: hvorfor har ingen noensinne ønsket å sende henne et krenkende bilde av sin penis?

Om «Eksotisk dans», 2023: «Friskt teater på mange måter … et særegent univers som er både forlokkende og frastøtende. Detaljrikdommen og det ekstravagante i scenografi (Fjeld) og kostymer (Hildur Kristinsdottir) utgjør forestillingens høydepunkt.»
Om «My Little Willy», 2021: «Regissør og skuespiller Hildur Kristinsdottir har teamet opp med forfatter Eirik Willyson, en ekte ektemann og en uekte vennegjeng i denne lille formperlen av et mannskroppslig melodrama.»
Om «Lille Leiolf», 2019: «Hildur Kristinsdottirs och Eirik Willysons uppsättning är en fortsättning av Ibsens stycke ‹‹Lille Eyolf››, och en vidareföring av det stillestånd som den slutar i. Det är en fantastisk föreställning.»

Kristinsdottir/Willyson har samarbeidet siden 2007 og gjestet Black Box teater en rekke ganger, både sammen og hver for seg. De er kjent for uforutsigbare forestillinger med store spørsmål, sterke følelser og små mennesker. Kunstnerduoens arbeider preges av friksjon mellom private og kollektive erfaringer, mellom teksten og et fysisk-visuelt formspråk, mellom det umiddelbare og utøverbaserte på den ene siden og det strengt koreograferte og regisserte på den andre.

Hildur Kristinsdottir er regissør og skuespiller med utdannelse fra Akademi for scenekunst. Hennes første teaterkompani Søstrene Andrews laget forestillingene Søstrene Andrews presenterer: Faen verden brenner (2007) og Salt-N-Pepper server den tredje sjimpanse (2009). Fra 2010 arbeidet hun med den kritikerroste teatertrilogien Klassikere for kids: Faust for kids (2012), Til fyret (2013) og Forbrytelse og straff (2015). De to første forestillingen i trilogien ble nominert til Heddaprisen. Klassikere for kids har turnert Norge rundt og er blitt vist i Danmark og Finland. Kristinsdottir hadde regi på Det blåser på månen på Den nationale scene (2022) og Bildet av Dorian Gray (2019) og Frk.Frankenstein (2021) på Trøndelag teater.

Eirik Willyson er forfatter, dramatiker og utøver, utdannet litteraturviter fra Universitetet i Oslo. Våren 2021 ga han ut romanen Odalen på Tiden Norsk Forlag. Deler av teksten utgjorde manus til teaterforestillingen med samme tittel, som hadde premiere på Black Box teater våren 2022, med Willyson og musiker Martin Langlie på scenen. Willyson har også vært aktiv med soloperformancen A Capella Punk, vist på bl.a. Kafé hærverk og Nasjonalmuseet. Som kuraterende produsent var han med på å utvikle Kloden teater fra 2015 til 2020.

+ Fredag 24. november fra 17.00 inviterer Kristinsdottir/Willyson og Black Box teater til pre-party før forestilling. Det blir poesi, ping-pong og prat, samt mulighet for å kjøpe pizza og pils. Willyson leser fra sin kommende roman Nesodden. Etter forestillingen blir det party!

På scenen
Mo: Ibrahim Fazlic
Ho: Eirik Willyson
My: Magnus Myhr
Lo: Hildur Kristinsdottir


www.kristinsdottirwillyson.no