Dana Michel (CA)
Yellow Towel

19.–20. mars 2015

Tidligere visninger

19.30, Lille scene

19.30, Lille scene

”Ms. Michel has a manner onstage that is largely oblique. She often moves and speaks as if either act were problematic. But every stammering noise, every strained movement demonstrated powerful imagination and psychological force.” New York Times.

“…she turns cultural stereotypes upside down in a riveting look at identity and metamorphosis…”. Time Out New York.

”This show is very personal and deliciously funny in an offbeat way. It confirms the talent of an artist who refuses to compromise and dares to invent her own language.”
Voir.

Som barn brukte Dana Michel å drapere et gult håndkle rundt hodet i et forsøk på å etterligne de blonde jentene på skolen. Som voksen oppsøker hun en slik fantasiverden på nytt i et performativt ritual fritt for forkledninger og selvsensur. I en blanding av streng presisjon og absurdisme graver hun i svarte kultur-stereotypier, og vrenger dem for å se om hun kan relatere seg til dem eller ikke. Frem fra denne utgravningen dukker det opp en merkelig skikkelse i en langsom og urovekkende metamorfose.

Koreograf og utøver Dana Michel er inspirert av mote, musikkvideoer, queer-kultur og komedie. Yellow Towel ble kåret til en av de ti beste danseforestillingene i 2014 av Time Out New York, den ble fremhevet som en av 2013s fem beste danseøyeblikk i den canadiske avisen Voir, og som en av de mest bemerkelsesverdige produksjonene på årets American-Realness-Festival av The New York Times. Dana Michel har mottatt en rekke priser og vant ImPulsTanz Award for denne forestillingen.