Womoon "fra bunad til burka"

9.–12. februar 2012

Reisen til Womoon er et dypdykk ned i refleksjoner over kjønnsroller, kultur og væremåte. Den ses som et fritt fall hvor bunaden og burkaen er gravitasjonspunktet og piratkopieringen av reisens inntrykk skjer gjennom YouTube-, Google- og Wikipedia-generasjonens øyne og ører.

Med en uforskammet sjangermiksing utfordres narrativ resirkulasjon og den stereotype påvirkningen av vår selvforståelse.

Nordisk mytologi flettes sammen med orientalsk mystisisme i en performativ bearbeidelse hvor karaoke og kveding er likestilt i et univers hvor øynene titter gjennom briller farget av et japansk Disneyworld. Kampen om buksene er igang. Du vet godt hva jeg er sur for. Jeg kaster bort min umulige klesdrakt og er fri! Fri!! Hva betyr det å kle seg på? Hva betyr det å kle seg av?

– Så, så, mor, sagde Mary Ann. – Jeg skal nok finde min søster, om jeg så skal bruge resten af mit liv til at søge efter hende. – Nej, nej, det nytter ingenting.

Jeg forbruker, ergo er jeg. Riktige kvinner går med høye hæler i bunad og i burka! Ceci n’est pas du théâtre.

NB. Det vises sterke videobilder under forestillingen.

Av: Deborah Vlaeymans, Søren Knud Christensen, Sille Dons Heltoft, Birgitte Erikson, Grith Ea Jensen og Mads Thorsø Nielsen. Støttet av: Norsk kulturråd, Statens Kunstråd, Kulturkontakt Nord og Københavns Scenekunstudvalg. Co-produksjon: Black Box Teater og Warehouse9.