Pia Maria Roll, Hanan Benammar og Sara Baban
Ways of Seeing

25.–26. august 2022

Tidligere visninger

19.00, Store scene

19.00, Store scene
En forestilling det er viktig å se
Det er ikke så merkelig om folk i maktposisjoner blir smånervøse av Ways of Seeing, ettersom det er et stykke som tydeliggjør behovet for radikale samfunnsendringer

Ways of Seeing er blitt etterkrigstidas mest omtalte teaterstykke her i Norge. Forestillingen er en reise inn i den norske rasismens infrastruktur. To kvinner med bakgrunn fra irakisk Kurdistan og Algerie vandrer gjennom velstandsnorge for å forstå hvilken rolle deler av landets økonomiske og politiske elite spiller i framveksten av den nye ekstreme høyresida.

Hvordan kunne en teaterforestilling skapt av en liten gruppe eksperimentelle kunstnere utløse en justisministers avgang, refs fra statsministeren og anklager fra toppolitikere som mente kunstnerne inspirerte til terror? Endelig byr det seg en ny mulighet til å oppleve dette historiske verket når Ways of Seeing presenteres igjen på Black Box teater.


Kunstnerne bak Ways of Seeing er Pia Maria Roll, Sara Baban og Hanan Benammar. Sara Baban er en kurdisk-irakisk/norsk scenekunstner som har jobbet i ulike produksjoner ved institusjoner og i det frie feltet. Pia Maria Roll er en norsk teaterregissør med bakgrunn også som skuespiller og manusforfatter. Hanan Benammar er en algerisk/fransk kunstner som jobber konseptuelt med geopolitiske, miljømessige og samfunnsmessige spørsmål.


+ 21. august lanseres boka Jeg skulle si storm – boka om Ways of Seeing i foajeen på Black Box teater. Det blir samtaler med blant andre Ali Esbati, Asbjørn Grønstad og Sofia Rana. Lanseringen er et samarbeid mellom Forlaget Oktober, teamet bak Ways of Seeing og Black Box teater.