Solvang & Roel
UTOPIA – Et drømspel fra Tøyen

11.–13. juni 2021 ❶ Premiere

Tidligere visninger

12.00, 11. etasje i Økernveien 9 – Oppmøte på Tøyen torg
Utsolgt

14.00, 11. etasje i Økernveien 9 – Oppmøte på Tøyen torg
Utsolgt

18.00, 11. etasje i Økernveien 9 – Oppmøte på Tøyen torg
Utsolgt

12.00, 11. etasje i Økernveien 9 – Oppmøte på Tøyen torg
Utsolgt

14.00, 11. etasje i Økernveien 9 – Oppmøte på Tøyen torg
Utsolgt

18.00, 11. etasje i Økernveien 9 – Oppmøte på Tøyen torg
Utsolgt

17.00, 11. etasje i Økernveien 9 – Oppmøte på Tøyen torg
Utsolgt

19.00, 11. etasje i Økernveien 9 – Oppmøte på Tøyen torg
Utsolgt

Forestillingen passer for ungdom og voksne. Vennligst møt opp på Tøyen torg SENEST 10 MINUTTER før forestillingen begynner – ingen forsentkommere!

Dette er et stykke som minner meg på hva det er som gjør teater spesielt og hvorfor jeg liker det så godt.

UTOPIA – Et drømspel fra Tøyen er en politisk poetisk plattform og performance i ett – et sosialt drømmeprosjekt om letingen etter andre måter å være på, og etter nye måter å møte politiske utfordringer på.

Verdenssamfunnet står overfor mange kriser som gir dystre fremtidsutsikter. UTOPIA – Et drømspel fra Tøyen er en konstruktiv motpol til den dystre retningen verden går i.

Koreograf Maja Roel og dramatiker Toril Solvang har skapt en forestilling hvor ungdom fra Tøyen, hovedstadens vibrerende mangfoldsperle, er en del av det kunstneriske teamet.

Utopier, drømmer om mer rettferdige og harmoniske samfunn, har vært rettesnorer for flere politiske kamper. Politikk er endring utenfra, men i dette drømspelet vender vi oss mot det indre. For hvis vi ikke endrer oss innenfra, vil verden bestå som den er, og kanskje gå til helvete.

Troen på fantasien som noe viktig i seg selv, som livsviktig skaperkraft, er en av bærebjelkene i UTOPIA. Ideene våre formes av drømmer – drømmer med potensial til å skape endring. Hva drømmer ungdommer på Oslos beste østkant om? Solvang & Roel har fantasert frem «drømmedyret», et menneske som kan kommunisere på en annen måte og som har morfet seg til noe som er mer tro til naturen og seg selv. I prosjektet fanges Tøyens drømmer, og det vi ikke kan se vrenges frem og gjøres synlig.

Vandringsdramaet «Utopia – et drømspel fra Tøyen» gir en generøs, drømmende inngang til en hardt pressa bydel. Det gleder en gammel utopikers hjerte.

Solvang & Roel har samarbeidet tidligere om å få ungdommers stemme opp og fram på scenen, deriblant i To Hjem (2017) om opplevelsen av skilsmisse som barn. Tekst og bevegelse er fremtredende elementer som bærer forestillingens spørsmål fremover. UTOPIA – Et drømspel fra Tøyen er deres fjerde samarbeid.

UTOPIA – Et drømspel fra Tøyen er en del av programmet under Heddadagene 2021 – hele Norges teaterfestival.

NB! Oppmøte på Tøyen torg. Derfra vil dere bli tatt med opp til 11. etasje i en bygning i nærheten. Vennligst møt opp på Tøyen torg SENEST 10 MINUTTER før forestillingen begynner – ingen forsentkommere!

I samarbeid med Nationaltheatret .