Then love was found and set the world on fire

28. februar–3. mars 2013

”Impure Companys forestilling på Oktoberdans i Bergen er en kruttsterk forestilling der visuelle komponenter blir et middel for å bringe fram lydbilder” – Scenekunst.no

«Then Love was found and set the world on fire» handler om revolusjon, der den politiske hendelsen og oppstandelsen som fant sted i Iran i 1979 har trigget kompaniet til å jobbe med nettopp dette.

Forestillingen tar utgangspunkt i å skrike, løpe, synge, gråte og lukten av brente dekk og hår. Det handler om at man ser ansikter til flere mennesker som igjen forsvinner. Det handler om et tomrom etter at noen har gått bort, om stillheten før du løper og lyden av pust når du gjemmer deg. Forestillingen dreier seg om ansikter og kropper som har mye energi, besluttsomhet og ingen ting å miste.

Impure Company/Hooman Sharifi har gjennom sin drøyt 12 år lange karriere etablert seg som et sentralt navn i europeisk scenekunst, og har gjestet en rekke internasjonale festivaler. Med bakgrunn i mottoet “Kunst er politikk” er kompaniet blitt anerkjent for en intens energi og en sterk politisk vilje til å skape engasjement hos sitt publikum. Kompaniet har gjestet Black Box Teater en rekke ganger, sist med forestillingen « To be, means to resist, resist what you are not» høsten 2012.

Koreografi, regi og lys: Hooman Sharifi. Medskapende og utøvere: Rikke Baewert , Ida Gudbrandsen, Loan Ha, Hooman Sharifi and Matthew William Smith. Visuelle kunstnere: Elika Hedayat, Sima Khatami. Kunstnerisk koordinator og produsent: Valérie Lanciaux. Co-produsert av: Montpellier Danse 2012, Centre de Développement Chorégraphique Toulouse, Parc et Grande Halle de La Villette Paris, Hellerau-European Centre for the Arts Dresden, Tanzquartier Wien, Mercat de les flors Barcelona/El Graner. Støttet av Norsk kulturråd.