Trond Reinholdtsen
The Chosen Ones

13. september 2024 ❶ Premiere

19.00, Lille scene
  • Denne forestillingen har lav kapasitet, men frykt ikke. Hvis du ikke fikk billett, er det mulig å møte opp på Black Box teater og skrive seg opp på venteliste for å prøve lykken. Forestillingen varer i ca 5 timer og publikum kan gå når de vil. Hvis en publikummer forlater forestillingen vil neste på ventelisten få tilbud om plass. Baren åpner én time før forestillingsstart og er åpen så lenge den pleier.


Sniktitt inn i et hemmelighetsfylt kunstnerkollektiv som lager både operaer og utopier i en eng dypt inne i de svenske skoger!

En slags kunstnerisk sekt satte tidligere i år opp en opera i Landsbyen Ø i Värmland. Tolv observatører fra Oslo, De Utvalgte, eller The Chosen Ones, fikk i all hemmelighet besøke landsbyen. De fikk førstehånds erfaring med livet i dette mystiske samfunnet, fra utdanning og seremonier til militær trening og operaoppsetninger. «Øs følgere» – kultmedlemmer som beskrives som «en mystisk og underlig gruppe tapere» –- framførte et liveshow blant blomsterenger, låver og operahus.

Under Ultimafestivalen 2024 får publikum på Black Box teater et eksklusivt innblikk i det som skjedde, dokumentert, kommentert og tolket av The Chosen Ones.

Dette blir en sjelden anledning til å ta del i dagliglivet og kunsten i Landsbyen Ø, i et multi-tekno-media-installasjon-performance-opra-doku-rituale ledet av landsbyens grunnlegger, Trond Reinholdtsen.

Trond Reinholdtsen er utdannet klassisk komponist og sanger. I arbeidet hans blandes referanser til forelesningsformatet, dokumentar, performance og banaliteter med hans interesse for det fortellende, for matematiske strukturer og kommunistisk propaganda. Verket The Followers of Ø: «To arms! To arms!» – an affirmative Oratory by the Norwegian Opra ble fremført under Oslo Internasjonale Teaterfestival 2020.

I samarbeid med Ultima Oslo Contemporary Music Festival .