Verk Produksjoner
The Big Dream

9.–13. oktober 2019

Tidligere visninger

19.00, Store scene

19.00, Store scene

19.00, Store scene

19.00, Store scene

19.00, Store scene

“Resultatet er både sympatisk, nostalgisk og teatralt intelligent…Verk Produksjoner har på nytt vist at de er et av våre viktige skapere av samtidsteater.” Norsk Shakespeare Tidsskrift

“Og det er bare å håpe at Verk fortsetter å forvalte sine symboler med like stor omhu som Solveig Laland Mohn avleverer replikker, at Saila og Anders tviholder på samarbeidet, at det finnes både forvirring og famling og rom nok til å la den spille seg ut, for da vil det til slutt ikke være noen tvil, det vil være mulig å oppnå ny erkjennelse i teateret, selv etter 20 år med prøving. Noe vil rett og slett sveve helt av seg selv.” Scenekunst.no.

“…nydelig formidlet både gjennom det som må være et godt dramaturgisk arbeid hvor brevene er gjort til teatertekst, og gjennom Solveig Laland Mohns vente til å ta og holde rommet og hennes presise tolkning og formidling”. Klassekampen.

“Verk med nyanser av Lynch” 5 i Dagsavisen.

Forestillingen The Big Dream tar utgangspunkt i en brevkorrespondanse mellom to av skuespillerne i Verk Produksjoner.

Brevene utforsker valg som har blitt tatt og hvordan de mestrer hverdagen og seg selv. De skriver fra der de befinner seg i livet akkurat nå, i et forsøk på å forstå noe i arbeidet, tiden og seg selv. Blikket er hele tiden rettet mot et felles energifelt; drømmen om hva teatret kan inneholde.

«Vi snakket om en tekst jeg hadde lest for lenge siden, Hydra av Heiner Müller. Den handlet om en som jaktet på et uhyre inne i en skog. Etter hvert som tiden går mister han grep på tid og sted. Skogen ligner ingen skog han tidligere har vært i, og prosjektet; slaget med uhyret, Hydraen, begynner å miste sin opprinnelige betydning. Han lurte også på om han som jaktet på dette uhyret, var en helt annen person enn ham selv. Han kjempet for å ikke skrike, kastet seg fremover i raske byks, men kom seg ikke av flekken, skogen holdt jevne steg med ham. Midt i den stigende panikken forsto han at skogen var selve uhyret og at han hadde blitt en del av Hydraen han jaktet på. Han hadde blitt slukt opp uten å vite det. Han hadde jo bare tilpasset seg skogens bevegelser.»

Premiere

 • Verk Produksjoner 20 år – jubileumspakke:
  Dobbelbillett til Stalker og The Big Dream.
  Jubileumspakke 1: Stalker 1. oktober og valgfri dato til The Big Dream. Kjøp her
  Jubileumspakke 2: Stalker 2. oktober og valgfri dato til The Big Dream. Kjøp her
  Dobbelbilletten koster kun 400,- og 200,- hvis du har moderasjonsbevis.
 • Jubileumsbokbad med Verk Produksjoner
  12.oktober kl. 14.00–17.00. Foajé
  I forbindelse med Verk Produksjoners 20-års jubileum utkommer de siste bøkene i bokserien som omhandler deres kunstneriske praksis. I tre samtaler med folk som Verk Produksjoner har jobber med opp gjennom årene, vil de snakke om ulike innganger i kunstnerskapet. Det blir også opplesninger og bobler.