Verk Produksjoner
Paradise Now

23.–24. mars 2015

Tidligere visninger

19.30, Store scene

21.00, Store scene

“…en vidunderlig blanding av humor og høytid.” Aftenposten.

“…stor visuell dramatikk.” Klassekampen.

“…slående visuelle metaforer.” Morgenbladet.

“Det er nettopp dette Verk er så gode på, å gjøre det vanskelige sjarmerende og det sårbare opphøyd.” Scenekunst.no.

I forestillingen Paradise Now har Verk Produksjoner tatt tak i fascinasjonen for de store teaterpionerene Antoin Artaud, Jerzy Grotowski og Eugenio Barba. På 70-tallet dro noen av de fremste teaterguruene til forskjellige stammer i Afrika og Asia for å finne tilbake til det “opprinnelige” teater blant annet inspirert av Artaud. Denne reisen tilbake, og deres søken etter den magiske urkraften, fikk store ringvirkninger i måten man så på skuespilleren i ettertiden.

”Dette er teaterguruer som var viktige for oss da vi startet med teater, de representerte et alternativ, en motkultur, et opprør. Jeg ville finne noe som var så viktig i mitt liv, sikkert fordi jeg følte meg så uviktig på de arenaene jeg virket i på den tiden. Det var bare kjedsomhet, middelmådighet og en følelse av langsom kvelning, uten intensitet. Faen heller, jeg ville i krigen, selv om jeg var pasifist. Jeg ville krige mot virkeligheten og teatret fungerte som et bra alternativ. Nå når jeg skuer tilbake på denne tiden så ser jeg hvor viktig disse teaterpionerene var i mitt liv, mine valg, mitt verdenssyn” – Fredrik Hannestad, Verk Produksjoner.

I senere tid kan man nok våge å påstå at denne reisen var et mislykket forsøk, de fant ikke urspråket, men ringvirkningene er der fortsatt, ikke minst for generasjonen som vokste opp på 80 og 90 tallet. I forbindelse med fascinasjonen for denne reisen og teaterhistorien er filmen Min middag med Andre av Louis Malle brukt som et utgangspunkt for samtaler med venner og bekjente. Verk inviterte hver og en av dem på middag med et ønske om å gjenetablere den gåtefulle tiden i et liv der avgjørende valg ble tatt. Forestillingen kretser rundt tilblivelsen av jeg´et, hvilke forbilder som har vært avgjørende i våre liv og hvilke opprør eller fluktveier man har tatt på veien.

Forestillingen Stalker vant Heddaprisen Årets Forestilling i 2013 og ble samme år nominert i kategoriene Beste Scenografi og Beste Lyddesign. Verk Produksjoner har satt opp en rekke forestillinger på Black Box Teater de siste årene blant annet den kritikerroste «Build Me A Mountain!» høsten 2011. Det Eviga Leendet hadde premiere på Black Box Teater november 2010 og vant Heddaprisen for årets forestilling 2011.