Sorour Darabi
Natural Drama

23.–24. mars 2023

Tidligere visninger

19.00, Store scene

19.00, Store scene

I Natural Drama ser Sorour Darabi på hvordan ideene om «natur» og «naturlighet» påvirker alle levende kropper og deres eksistens. Det finnes kriterier for skjønnhet – og enten vi snakker om kroppen eller landskapet, har det vi kaller «natur» styrt vært styrt av slike kriterier gjennom hele menneskehetens historie. «Naturen» har, til alle tider, vært styrt av etablerte standarder som hver enkelt kropp klassifiseres og kategoriseres etter. Hva da med kroppen som ønsker å oppløse det binære, som vil skape en mer hybrid måte å eksistere på?

Darabi samler flere skikkelser for å stille spørsmål ved konstruksjonene og representasjonene av den såkalte kvinnekroppen. Vi møter den amerikanske koreografen Isadora Duncan i hennes søken etter en dans inspirert av naturelementene, og den iranske prinsessen Zahra Khanom Taj Saltaneh, kunstner, intellektuell og pioner innen kvinners rettigheter i Iran. Mellom disse to personlighetene som jobber med det feministiske spørsmålet fra ulike utgangspunkt og tilnærminger, graver Darabi ut en tredje vei for å skape et mytisk vesen som kan blomstre i en fremtid der det er plass til sårbarhet.

Sorour Darabi er en iransk koreograf som bor og jobber i Frankrike. Darabi har tidligere gjestet Black Box teater med forestillingen Farci.e.