LINDÃ…S

8.–11. mars 2012

Lindås ligger på Vestlandet, fem mil nord for Bergen og en mil sør for Norges største oljeraffineri – Statoil Mongstad. Det var her familien Fauske slo seg ned i 1982. Tjueto år senere hadde de tre barna flyttet ut.

I løpet av denne perioden har Norge blitt djevelsk rikt, og en god del av inntektene har raffineriet ved Lindås, der flere medlemmer av familien Fauske har jobbet, stått for. «Lindås» er en familiegjenforening og en utgraving, det er et desperat ønske om nærhet til det som for alltid vil være borte.

Med denne forestillingen tar scenekunstneren Eirik Fauske et steg videre i sin utforsking av fortiden. Fauske har gått arkeologisk til verks, og den personlige teksten knytter seg direkte til hans egen bakgrunn. På samme tid er det en iscenesettelse av flere andre historier. Historien om oljen og om familien, om oppvekst og om avskjed. Alt sammen med Eirik Fauskes egenartede dramatikerstemme og scenespråk.

Tekst og regi: Eirik Fauske. På scenen: Erlend Samnøen, Terese Vangstad, Tov Sletta, Ingvild Meland og Eirik Fauske. Dramaturg: Marit Grimstad Eggen. Scenografi: Signe Becker. Video og lyd: Jørgen Noodt Skjærvold. Lys: Eirik Brenne Torsethagen. Produsenter: Marit Grimstad Eggen/Eirik Fauske. Outside eyes: Ole Johan Skjelbred og Per Ananiassen. Grafisk design: Kristian Kaupang (www.kristiankaupang.no). Støttet av: Norsk kulturråd, Fond for utøvende kunstnere, Dramatikkens hus, Teaterhuset Avant Garden. Co-produsert av: Dramatikkens hus, Teaterhuset Avant Garden

  • Varighet 1 minutter