Jeg & Joe

11.–14. november 2010

“Jeg & Joe” er en opptreden til minne om en opptreden: talentiaden på ungdomsskolen der alt skar seg. Dette er til minne om Joe, læreren min. Helten.

Med denne forestillingen presenterer Rasmus Jørgensen en sår og simpel historie som hurtig sklir over i det komplekse. Fortiden iscenesettes, men hva skjedde egentlig mellom Rasmus og Joe? Den enkle teksten vris stadig over i nye tolkninger gjennom performative grep, musikk og koreografi. De forskjellige elementene utfordrer hverandre, men inngår samtidig i et eksakt samspill som forplikter. Når en hånd for eksempel dyppes i rød maling er det ikke kun et poetisk bilde, men en handling med helt bestemte lesningsmuligheter i forhold til lyd og tekst.

Rasmus Jørgensen jobber i skjæringspunktet mellom musikkteater og performance, med en svært fysisk fortellerstil som glir mellom tale og sang. I “Jeg & Joe” spiller han på kontrastene mellom trashy popkultur og ren minimalisme, mellom vilter humor og det helt sarte. Et underliggende spørsmål i både stykkets handling og uttrykk er hva som må til for å skape et drama. Er sannheten god nok eller blir den lett for tam?

Jørgensen (f. 1976) har studert komposisjon, i tillegg til sang, performance og teater ved UiO, Griegakademiet og Mills College i Oakland. Han jobber i forskjellige teater- og musikk-ensembler, og har en rekke soloproduksjoner bak seg, bl.a. “Mannen som tok feil” (2009) og “Pappa Pust” (2008), begge co-produsert av Black Box Teater.

Se trailer her

På scenen: Rasmus Jørgensen. Regi: Rasmus Jørgensen, Joanna Magierecka & a smith. Dramaturg: Julie Rongved Amundsen. Musikk & manus: Rasmus Jørgensen. Lysdesign: Tilo Hahn. Co-produksjon: Black Box Teater. Støttet av Norsk kulturråd & Atelier Nord

  • Varighet 50 minutter