Jake & Pete’s Big Reconciliation Attempt for the Disputes from the Past

1.–2. oktober 2013

Noen vil kanskje huske høstkatalogen 2011 fra Black Box Teater med to splitter nakne menn på omslaget? Vi har i alle fall Pieter Ampe & Gui Garrido og den kritikerroste forestillingen «Still Standing You» friskt i minne. To gode kamerater utforsket sitt eget vennskap i den intime, humoristiske og energiske forestillingen. Denne høsten er Pieter Ampe tilbake med nok en duett, denne gangen i tospann med sin egen bror Jakob.

Jakob og Pieter Ampe er altså brødre. De er begge kunstnere, den ene danser og koreograf og den andre sanger og logoped. I denne poetiske og humoristiske forestillingen henter de frem både gode og dårlige minner fra barndommen. Brødrene studerer hverandre nøye som i et speil. Ikke bare har de to samme bakgrunn, de er også ganske like på mange måter. I en studie som involverer både det ekstreme og det mer subtile diskuterer de hva som gjør dem forskjellige og hva som knytter dem sammen. Danseren oppdager sin egen stemme og sangeren blir bedre kjent med sin egen kropp.

Syngende, skrikende og i stadig nye positurer tar Jakob og Pieter med seg publikum inn i sin egen historie om minner og vennskap med stor presisjon og en god dose eksentrisk humor.

«Jake & Pete’s big reconciliation attempt for the disputes from the past» ble laget som en del av det internasjonale mentorprosjektet Connect Connect (Spielart, Munchen). Koreograf Alain Platel er brødrenes mentor på dette prosjektet.

«Vi måtte bli kjent med hverandre helt på nytt. Som barn delte vi soverom. Jeg hatet det. Vi kranglet hele tiden. Jeg syns han var skikkelig irriterende, men som broren hans var jeg også en bølle. I alle fall hjemme. På skolen forsvarte jeg ham.» - Jakob Ampe i De Morgen

Av og med: Jakob Ampe og Pieter Ampe. Mentor: Alain Platel. Scenografi: Jelle Clarisse. Teknikk: Piet Depoortere. Produksjon: Campo, Ghent (BE). Co-produksjon: Stuk, Leuven (BE) og Connect Connect (DE) (Spielart Theater Festival München, i samarbeid med: Campo Gent, Republique Copenhagen, Forum Freies Theater Düsseldorf, Mercat de les Flors Barcelona, Tanzquartier Wien, Baltic Circle Helsinki, Theater im Pumpenhaus Münster og Münchner Kammerspiele). Støttet av: EUs kulturprogram.