Akademi for scenekunst /​ Høgskolen i Østfold med Anders Paulin (SE)
I SEE THE ROCKY ISLAND AGAIN

31. mai–2. juni 2018

Tidligere visninger

19.00, Store scene

19.00, Store scene

19.00, Store scene

In the moment
of the first one
doubting.
When uttering the first word became necessary
the transcendent quality of nothingness
a silent thought.
We are vessels. There is Schönbergs opera. The story of Moses and Aaron we continuously produce without aim. Sounds and soundmachines.
Creating conditions for the possibility of nonexistence.
We are still, we listen, then
we move
leave
that of which we don´t know for sure if it has been left or if it has never been touched.
Has it existed or never will?
Drawing on our desire to be and become. The constant crisis of being.
Living up to the wonder of our painful wondering resolving through limiting
our thoughts and giving purpose to
our doing, knowing this means never to reach
the
promised
land
of understanding.

I sin siste produksjon skal studentene i den 13 avgangsklassen med BA skuespillere og scenografer utvikle og presentere en ny forestilling under kunstnerisk veiledning av Anders Paulin.
Paulin kombinerer en sterk dynamikk med teori og praksis. I utdanningen ved HiØ/Akademi for scenekunst samarbeider studentene i skuespill og scenografi tett sammen på tvers av disipliner. I opplæringen gjør studentene research på samarbeidsmetoder for kunstnerisk arbeid med utvidede perspektiver på teater, scenografi, skuespill og opptreden. BA-studiet, som tar sikte på å utvikle både individuelle og ensemblepraksiser, forsterkes av både uavhengige og regisserte produksjoner i løpet av de tre årene studiet varer.

Anders Paulin har regissert mer enn 30 produksjoner på teatre som Nationaltheatret i Oslo, Deutsches Schauspielhaus i Hamburg, Stockholms stadsteater og Det kongelige teater i København. Paulin har undervist regelmessig på Stockholms Akademi for dramatisk kunst og Danmarks kunstskole, og underviser på Kunsthøgskolen i Oslo fra 2017. I 2016 kuraterte han og produserte den internasjonale konferansen Fiction/Reality på Dansehallerne i København. De siste årene har Anders Paulin jobbet med Three White Soldiers sammen med Johan Forsman. For tiden produserer han også essay-samlingen Twin Figure of Mimesis.

  • Extra credits I samarbeid med avgangsstudentene ved Akademi for scenekunst: Felipe Osorio-Guzmán, Klara Krämer, Maria Wang Kvalheim, Ragnhild Følling-Volden, Armin, Durga Bishwokarma, Erik Fiksdal Røger, Kaja Mærk Egeberg, Karoline Clasen Holland, Mari Pitkänen, Moa J. Meinich, Rasmus Stenager Jensen