God ID

8.–11. november 2012

Med dette stykket presenterer Rasmus Jørgensen en kaotisk historie om identitet: Om tre personer som blir noe annet i møte en brutal, ny virkelighet. Både i fortellingen og i selve spillestilen utforsker Jørgensen spørsmål om kontroll og tap av kontroll, plan og spontanitet, og ikke minst ideer om det intuitive, dyriske.

Rasmus Jørgensen har gjennom en rekke soloforestillinger utviklet sin egen musikalske, svært fysiske performancestil med enkle og samtidig poetisk åpne historier i høysetet. Med «God ID» utforsker han et mer sanselig, grotesk fortellerspråk i kontrast til en lett og dempet spillestil. Han prøver å la stykkets egen performative og narrative logikk tvinge ham over i noe nytt, men som sine karakterer har han med seg sin bagasje.

Etter avsluttede komposisjon- og performancestudier ved Mills College i Oakland, USA, i 2003 har Jørgensen jobbet med diverse teater- og musikkensembler, og ikke minst egne soloproduksjoner vist ved blant annet K77 i Berlin, The Smell i Los Angeles og Steim i Amsterdam. Dette er hans femte co-produksjon med Black Box Teater.

Aktør, manus, musikk og regi: Rasmus Jørgensen, Dramaturg: Ole Johan Skjelbred. Outside eyes: Joanna Magierecka, Julie Rongved Amundsen og Claire de Wangen. Lys: Tilo Hahn, Lyd: Bård Ingebrigtsen. Scenografi/kostymekonsulent: Christina Lindgren. Co-produksjon: Black Box Teater og Dramatikkens Hus. Støttet av: Norsk Kulturråd og FFUK.

  • Varighet 40 minutter