Fiksdal /​ Floen /​ Slåttøy
Fictions of the Flesh

11.–13. juni 2021 ❶ Premiere

Tidligere visninger

19.00, Schous plass

12.00, Schous plass

12.00, Schous plass

Fictions of the Flesh er en stedsspesifikk performance som vil foregå utendørs på Schous plass i Oslo. Performancen er pågående: publikum kan komme og gå som de vil i tidsrommet den foregår:

  • Fredag 11. juni mellom kl. 19.00 og 21.00
  • Lørdag 12. juni mellom kl. 12.00 og 14.00
  • Søndag 13. juni mellom kl. 12.00 og 14.00

I Fictions of the Flesh kroppsliggjør karakteren Syncopator både fortid og framtid. Hun glir, flyter og faller gjennom rommet, som et fatamorgana eller bjørnedyr, en monarksommerfugl eller nattoget til Palmyra. Hun føder to haler bak noen benker og gjør et hamskifte mellom trærne. Hun sklir på rekkverk og gror i sprekker i fortauet. Langsomt blir fingrene hennes så lange at hun ikke lenger kan bære dem. De knipser stille mens de trekker henne baklengs inn i Big Freeze.

Knips.
Knips.
Knips.

I Fictions of the Flesh ser Fiksdal, Floen og Slåttøy på ulike ideer om samtidighet, og hvordan disse kan komme til uttrykk i kostyme, dans og koreografi. Kunstnerne undersøker jazzdans som bevegelsesarkiv i egne kropper, og kombinerer dette med inspirasjon fra sjangeren spekulativ fiksjon, hvor fremtidige, utvida kropper streifer omkring.

“To enlarge contemporaneity means to amplify the field of reciprocity between the principle of equality and the principle of the recognition of difference.”
(Boaventura de Sosa Santos, Epistemologies of the South)

Ingri Fiksdal har markert seg som kritikerrost koreograf med internasjonal anerkjennelse. Fredrik Floen er en av Norges mest allsidige og originale kostymedesignere. Mariama Slåttøy er frilans dansekunstner og bemerkelsesverdig tverrfaglig utøver, og utforsker ulike bevegelsesmønstre og kunstneriske medier som film og teater. Fiksdal og Floen har tidligere samarbeidet om forestillingene Diorama og SPECTRAL. Slåttøy var en av danserne i SPECTRAL, og forestillingen ble co-produsert av Black Box teater og Dansens Hus, Oslo høsten 2020.

Fictions of the Flesh er en del av programmet under Heddadagene 2021 – hele Norges teaterfestival.

I samarbeid med Dansens Hus .

Juni på Black Box teater