Heddadagene
Becker/​Langgård (NO): NEW SKIN

12.–13. juni 2018

Tidligere visninger

21.00, Det Norske Teatret

19.00, Det Norske Teatret

Presentert av Teaterhuset Avant Garden (Trondheim), BIT Teatergarasjen (Bergen) & Black Box teater (Oslo) i samarbeid med Det Norske Teatret (Oslo)

Vi har stirret så lenge på skjermer. Vi har gapt desillusjonert av nyhetene. Vi har kjent stanken av apati. There´s something rotten in the state of Man. La oss ta et skritt tilbake, skrelle oss inn til skjelettet, stable oss sammen på nytt og stake ut en ny vei inn i fremtiden. Oldtidens myter forteller at det ikke er virkeligheten som skaper drømmene våre, drømmene skaper virkeligheten. Så la oss endre drømmen.

New Skin er et scenisk verk i grenselandet mellom konsert og installasjon av komponist Ingvild Langgård og scenograf Signe Becker. New Skin er et fremtidsrekviem, en seremoniell fremvisning av en partert historie hvor skjeletter, kroppsdeler, malerier, lyder og melodier pipler frem fra mørket og settes sammen på nytt. Stykkevis og delt, hviskende, syngende og brølende vil vi vekke noe nytt ut av knoklene, bryte ned gamle maktstrukturer, bygge et nytt narrativ, påkalle en ny bevissthet. Vi vil lede deg baklengs inn i fremtiden, mens signaler fra popkultur, mytologi, og gamle glemte gudinner kanaliseres fra mørket og inn i scenelyset.

Scenograf og kunstner Signe Becker og komponist, musiker og kunstner Ingvild Langgård har tidligere samarbeidet om flere forestillinger som Cosmic Body (2015), Night Tripper (2012) og The Orchard Ballads (2011) sammen med koreograf Ingri Fiksdal. Samtlige forestillinger har turnert internasjonalt. New Skin hadde premiere under Ultima i september 2018.

  • Extra credits Lydmaskiner laget av Kjersti Alm Eriksen & Bernt Isak Wærstad