Charlotte Mclean
And

6.–7. september 2024

19.00, Lille scene

19.00, Lille scene

And er et dansedikt om undring, bekymringer og det å være i live. Det er en hyllest til mødrene og bestemødrene som har danset før oss og til barna vi ennå ikke har møtt. And inviterer oss til å revurdere vårt syn på verden, til å relatere, debattere og til å danse.

«Mclean delicately weaves spoken word, political commentary and personal anecdotes with beautiful, eruptive pockets of dance»

Med en god dose ærlighet, karisma og humor vever den skotske dansekunstneren Charlotte Mclean samtids- og folkedans fra det skotske høylandet sammen med personlige historier, politiske kommentarer og poesiformen spoken word. Forestillingen utforsker det å være, å tilhøre, venner, familie, politikk, klimaendringer, uavhengighet og reproduktive rettigheter, og utspiller seg som en spennende, kraftfull og heftig forestilling.

And er en hyllest til jorden, kosmos, til det lille, magien, meningen, øyeblikket, øyeblikkene før og alt det som skal komme.

« … exhilarating, jaw-droppingly bold and clever show»
« … an edge as sharp as the swords she dances on»

Charlotte Mcleans kunstneriske praksis kombinerer improvisasjon, stemmearbeid, fantasi, selvfeiring, glede og radikal lytting. Hennes koreografiske arbeid har blitt formet fra barndommen i Arbroath, Skottland og utdanningen fra Scottish Dance Theatre og bachelorstudiene ved London Contemporary Dance School.

Hun jobber fra Skottland, London og Bern som frilanser for forskjellige kompanier, i tillegg til å være medgrunnlegger av bandene BADBODYCHAOSCODE og Die Berner Band. Bandene har påvirket mye av Charlottes praksis og har opptrådt på blant annet Victoria & Albert Museum i London og TANZhAUS Bern. Gjennom sine arbeider engasjerer Charlotte seg i politisk påvirkning for kroppsautonomi, reproduktiv rettferdighet og frihet.


NB. Anbefalt aldersgrense er 14+. Forestillingen inneholder tema knyttet til abort og spontanabort.

  • Extra credits Takk: Curious Seed, Dundee Rep, Scottish Dance Theatre
  • Varighet 60 minutter
  • Språk
    Engelsk