Susie Wang
Mumiebrun

13.–23. november 2021

Det er duket for et museumsbesøk fra helvete i denne kritikerroste forestillingen av teaterkompaniet Susie Wang.

I løpet av de siste fire årene, har teaterkompaniet Susie Wang presentert tre kritikerroste forestillinger som til sammen utgjør en horror-trilogi om menneskenaturen: The Hum (2017), Mumiebrun (2018) og Burnt Toast (2020). Denne høsten viser vi hele trilogien på Black Box teater.

De sære, rare og groteske historiene inviterer til erkjennelse gjennom andre veier enn det rent intellektuelle. Susie Wang tar ikke bare fantasien på alvor, men også kunsten, teateret og det som kanskje ligger på bunnen av det hele: leken.

Mumiebrun er andre del i Susie Wangs trilogi om menneskenaturen. Forestillingen mottok kritikerprisen for teater i 2018/19.

Det er selvsagt stas å være menneske, men det er ikke sånn at vi ikke har natur bare fordi vi har bevissthet. Kulturen har misforstått når den prøver å stikke av fra naturen. Og jo fortere vi løper, desto hardere blir krasjet når vi møtes. Det vi forlot som Edens have kommer nå mot oss som et sant helvete. Kanskje best å spille død. Susie Wang spiller både død og levende, så naturlig vi kan.

Margit står i museet og ser tilbake på ting idet fortida går til angrep.

– Hjelp, sier Margit.
– Hva var det jeg sa, sier museumsvakten.

Med kvinnekroppen som utgravningsfelt, bedriver Susie Wang en motsatt arkeologi der fortiden finner mennesket og trekker henne ned.

Susie Wang ble etablert i 2017 av Trine Falch, Martin Langlie, Mona Solhaug og Bo Krister Wallström. Etter mange år i en performance-orientert scenekunst, har de tatt en dramatisk vending, og lager nå teater basert på fiksjon.

NB! Dette er body-horror for voksne, og inneholder skremmende elementer.

Susie Wang: Trilogi
  • Extra credits Olav Myrtvedt, Jean Vincent Kerebel / Black Box teater, Goksøyr & Martens, Verdensteatret, Rom for Dans.
    • Varighet 80 minutter