Susie Wang
The Hum

11.–13. november 2021

Teaterforestilling av kritikerroste Susie Wang der undergang er pakket inn i sol og sommer.

I løpet av de siste fire årene, har teaterkompaniet Susie Wang presentert tre kritikerroste forestillinger som til sammen utgjør en horror-trilogi om menneskenaturen: The Hum (2017), Mumiebrun (2018) og Burnt Toast (2020). Denne høsten viser vi hele trilogien på Black Box teater.

Bisarr og fantastisk fiksjon. (...) Fantasien er leken, men mørk, og noen steder både truende og ubehagelig.

The Hum er første del i Susie Wangs trilogi om menneskenaturen.

Det er selvsagt stas å være menneske, men det er ikke sånn at vi ikke har natur bare fordi vi har bevissthet. Kulturen har misforstått når den prøver å stikke av fra naturen. Og jo fortere vi løper, desto hardere blir krasjet når vi møtes. Det vi forlot som Edens have kommer nå mot oss som et sant helvete. Kanskje best å spille død. Susie Wang spiller både død og levende, så naturlig vi kan.

Sabine og Barni har meldt seg på et kurs i snorkling, men oppdager at de er kommet på feil strand.

– Helvete, tenker Sabine.
– Hva gjør vi nå da, sier Barni.

Vi befinner oss i ytterkanten av samtida, en dement og evigung tilstand der fortida er glemt og framtida er farlig. Uten hukommelse og fulle av begjær lar vi miljøet runke arven slik arven liker det best: primitivt. Vi kommer hele tida, men har ingen steder å gå.

Det kritikerroste teaterkompaniet Susie Wang ble etablert i 2017 av Trine Falch, Martin Langlie, Mona Solhaug og Bo Krister Wallström. Etter mange år i en performance-orientert scenekunst, har de tatt en dramatisk vending, og lager nå teater basert på fiksjon.

Det er ikke formen eller det visuelle som bryter med det normale – tvert imot. Det er som om det er særdeles viktig at det skal se ekte og ordentlig og naturlig ut. Men gjennom innholdet i dialogene og små hendelser som utspiller seg, tyter det vanvittige fram. Og uten at det sies med et eneste ord, fester det seg en sterk fornemmelse av undergang pakket inn i hverdag.

Språk: Norsk, engelsk, tysk.

Anbefalt aldersgrense: 16 år.

Susie Wang: Trilogi