Kim Hiorthøy/​Gunilla Heilborn (NO/​SE)
Why I Wear This Shirt

10.–11. oktober 2018

Tidligere visninger

19.00, Store scene

19.00, Store scene

Dette er en cowboy, dette er sånn en cowboy ser ut. Dette er en western, det er sånn en western ser ut. Dette er en person som ser ut som meg. Dette er en sang. Dette er ikke en sang.

Why I Wear This Shirt ser nærmere på alle de usynlige reglene vi lever under og alle kompromissene vi inngår for at andre mennesker skal like oss. Forestillingen gjenforteller historier og samtaler og forsøker å konstruere et kart av karakterer, regler og visuelle motiver for å navigere i disse reglene. Alt avhenger av tusenvis av små avtaler og hvis disse avtalene faller fra hverandre så faller alt fra hverandre og vi dør, noe som ifølge en annen avtale er noe vi ikke ønsker.

Gunilla Heilborn og Kim Hiorthøy har jobbet sammen en årrekke i en rekke ulike prosjekter. Samarbeidet har utviklet seg til å bli som en lang samtale som kulminererte i Why I Wear This Shirt.

+
Film / TV serie – Mårten Nilsson, Kim Hiorthøy og Gunilla Heilborn (NO/SE)
Vi förändrar oss
10.- 11. oktober, kl. 20.30
Lille scene. Gratis inngang

“För det går inte att säga vad detta är. Inte riktigt. […] Men man kan ganska säkert säga att detta är bland det konstigaste som SVT har sänt, och det på senare tid mest fascinerande.” — Niklas Wahllöf, Dagens Nyheter

Vi förändrar oss er en mini-serie kortfilmer av Mårten Nilsson, Kim Hiorthøy og Gunilla Heilborn om medlemmer i en liten, hemmelig gruppe. Vi følger gruppen mens de trener og forbereder seg for et skyggeaktig oppdrag som i det lengste forblir unevnelig.

Med: Mattias Fransson,Carolina Malmborg, Henrik Vikman, Krisiina Viiala, Lisa Östberg, Martin Leonard i de største rollene.
Seks deler, total lengde 45 minutter. Sverige, 2014. Svensk tale, engelsk tekst.

+
Kunstnersamtale med Kim Hiorthøy
14. oktober kl. 18.00
Kunstnernes Hus Kino
Gratis inngang

Hva har stand up med koreografi å gjøre? Hvor går grensen mellom forelesning og performance? I forbindelse med forestillingen Why I Wear This Shirt på Black Box teater viser Kim Hiorthøy filmklipp og eksempler på arbeid som har inspirert hans mange prosjekter, med fokus på hans siste samarbeid med Lisa Östberg og Gunilla Heilborn. I samtale med Anne Hilde Neset, direktør på Kunstnernes Hus.

  • Varighet 45 minutter