We Are Not In This Together Yet

13.–14. mars 2014

«We are not in this together yet» rister liv i artister som Sex Pistols, Iggy Pop, Patti Smith og The Ramones. I det øyeblikket du kjøper deg en konsertbillett har du på mange måter gjort en avtale med bandet: de spiller musikk og du bør danse. Den type deltakelse etterfølges gjerne av refleksjon og her er du kanskje nærmere en tai chi-opplevelse enn du noen gang har tenkt over. Skikkelig bra musikk kan oppleves langt utover bare det å bli lyttet til, den kan nesten oppleves som en hallusinasjon.

En punkkonsert er fullstendig omvendt av alle andre konserter. Musikken i seg selv nekter å underkaste seg autoriteter, den er enkel og makter ikke estetisk å fange publikum som vet at det er deres egne handlinger som er med på å gjøre musikken spennende. Punk lages ikke for kontemplativ, kritisk distanse, men for å skape et umiddelbart engasjement hos publikum som navigerer uten sikkerhetsnett. «We are not in this together yet» leter etter hva det er som påvirker dans. Er det kanskje en type punk, og hva skjer hvis dansen gir slipp på sin egen estetiske mestring?

«We are not in this together yet» ble startet som en eksamensoppgave i koreografi og hadde premiere på MDT i Stockholm i 2011. Forestillingen har etter hvert transformert seg om til å bli et band med udisiplinerte øvinger, roterende bandmedlemmer og med vekslende idoler. «We are not in this together yet» forsøker å trenge dypere inn i en hybrid mellom konsert og dans for å undersøke hva hver av delene kan gjøre for å bevege både hjerte, kropp og sjel.

«From the watching perspective, I really had a moment of alienation with the piece, I didn’t recognize it as the same concert that we rehearsed. It is very much about being together with the audience.»

– Juli Reinartz, intervju med Marcus Doverud. Les hele intervjuet i festivalkatalogen.

Tyske Juli Reinartz har master i koreografi fra Dans och Cirkushögskolan i Stockholm (DOCH). Hun har studert filosofi og dans og har samarbeidet med artister som Trajal Harrell, Angela Schubot, speechproject, Verena Billinger/ Sebastian Schulz og kunstnerkollektivet kom.post. Arbeidene hennes har blitt vist i Tanztage Berlin, Tanzhaus NRW, 104 Paris og Kiasma, Helsinki.

Koreografi: Juli Reinartz. Utøvere: Linnéa Martinsson, Emma Kim Hagdahl, Ligia Manuela Lewis og Juli Reinartz. Musikk: Fugazi. Lyd/Bar/DJ: Iftah Gabbai. Lysdesign: Chrisander Brun.

  • Varighet 1 minutter