Void Story

1.–2. mars 2011

I fabelen «Void Story» følger vi to karakterer på en berg-og dalbanetur gjennom restene av en moderne kultur. Mens de navigerer seg gjennom det ene grusomme bybildet etter det andre, utsettes de for en rekke voldsomme handlinger.

De ranes, blir skutt på, angripes av ville insekter og forfølges gjennom underjordiske tunneler. Disse to fortapte sjelene er på en reise gjennom en natt som er så mørk at ikke en eneste stjerne er i sikte.

Den moderne, dystre og komiske fabelen «Void Story» fremføres som om det var et radioshow. Den tomme scenen domineres av en serie med projiserte bilder, et storyboard for Tim Etchells urovekkende tekst. Skuespillerne lager de nødvendige stemmene og legger på lydeffekter for pistolskudd, regn og dårlige telefonlinjer.

Et sted der inne mellom dialog, lydeffekter og bilder som forsøker å visualisere fortellingen, finner «Void Story» sted.

”Et sted i hodet mitt løper de fremdeles for livet, og jeg holder dem i live gjennom viljestyrkens kraft.” The Guardian

”Void Story er en makaber forestilling som gjør historiefortelling til en farse.”
What'sonstage.com

”Virkelig urovekkende og veldig morsomt.” Illuminations Media

“Et av Storbritannias fremste teaterkompanier.” The Guardian

“Teater snudd med innsiden ut.” Sunday Times

Siden de etablerte seg i Sheffield på midten av åttitallet har Forced Entertainment opparbeidet seg status som et av Storbritannias mest profilerte kompanier. Grunnlaget for alle prosjektene har hele tiden bestått i å utforske hva teater og performance kan bety i samtiden. Dette arbeidet har gjort dem til pionerer innen britisk avantgardeteater, og har dannet grunnlaget for deres sterke posisjon internasjonalt.

Forced Entertainment hjemmeside

Forestillingen vises også på Teaterhuset Avant Garden, Trondheim 23. og 24. februar og på BIT, Bergen 26. og 27. februar

Laget av: Forced Entertainment. Robin Arthur, Tim Etchells, Richard Lowdon, Claire Marshall, Cathy Naden og Terry O’Connor. Tekst, bilder og regi: Tim Etchells. På scenen: Robin Arthur, Richard Lowdon, Cathy Naden og Terry O’Connor. Design: Richard Lowdon. Lyd og musikk: John Avery. Lys: Nigel Edwards. Produksjon: Ray Rennie og Elb Hall. Utøvere film-collage: Rajni Shah og Chris Williams, Kaya Freeman, Nigel Edwards, Jim Fletcher, Bob Clarke, Will Waghorn og Vlatka Horvat. Photoshopassistent: Stephanie Wong og Graeme Stonehouse. Void Story er et nytt Forced Entertainment prosjekt laget for SPILL, støttet av: Tanzquartier, Vienna og Tate Media. Forced Entertainment er støttet av: Arts Council England og Sheffield City Council. Foto: Hugo Glendinning