Ved sida av deg – hvordan lager vi fellesskap i et polarisert samfunn?

Kl. 18.00–20.30 Deichman Tøyen (Deichman Tøyen)

Åpne opp! Seminar

Noen ganger kan det se ut som det viktigste er å snakke høyest og først. At det er mer avgjørende å finne meningsmotstanderens feil og skape avstand enn å gå inn i en lyttende og nysgjerrig dialog. Men hvordan lærer man seg kunsten å lytte, og kan dette være med på å skape positive forandringer i et samfunn som er polarisert? Er et inkluderende fellesskap overhodet mulig, eller bare en naiv utopi?

Bli med på en helaften hvor vi snakker om fellesskapet, synger og lytter til tekster. Mustafa Hasan leser tekster, Frida Ånnevik synger sanger og Yohan Shanmugaratnam og Bjørn Hatterud er i samtale. Programdramaturg på Black Box teater, Elin Grinaker, er moderator.

Kvelden avsluttes med en åpen samtale mellom de medvirkende og alle som har møtt opp.

Det serveres kaffe og kaker.

Mustafa Hasan er kanskje mest kjent for sin årelange kamp mot UNE, men han er også musiker og tekstforfatter med blant annet sangene Hva er det som skjer og Hele veien hit.

Frida Ånnevik feiret i 2020 10 år som artist, utøvende og låtskriver. Hun har utgitt fem egne plater og har gjort mange ulike samarbeid med andre musikere og kunstnere. Hun har mottatt ikke mindre enn fem Spellemannspriser for musikken og tekstene sine.

Yohan Shanmugaratnam er journalist i Klassekampen og forfatter av bøkene Vi puster fortsatt og Bruddet: Byen som ville ha brexit.

Bjørn Hatterud er forfatter, kritiker, musiker og kurator. Hatterud er fast spaltist i Klassekampen og Billedkunst, er varamedlem i Norsk Kulturråd og aktuell med boken Mjøsa rundt med mor, som har gitt ham Kritikerprisen og Fritt Ords pris.

I samarbeid mellom Black Box teater, Deichman Tøyen og Goetheinstituttet.