To be, means to resist, resist what you are not

28. september–2. oktober 2011

Denne forestillingen er enkel og jordnær. Den er direkte og full av feller. Denne forestillingen prøver igjen, igjen og igjen og prøver og prøver.

”…forestillingen får deg til å trekke på smilebåndene og sitte med store øyne og undre hvorfor dette er skrudd sammen på dette viset med sin merkelige sjangerblanding og fragmenterte bilder. Men uten et kjedelig øyeblikk.” Bergens Tidende

”Hooman Sharifis dansere lever i spasmenes verden, på jakt etter ekstasen, nesten som en dyreflokk”. Scenekunst.no

Hooman Sharifi inviterer her publikum til å være med på en reise full av klisjeer hvor fysisk språk oversettes til kjærlighet, død og politikk.

“Transparent, naken, sårbar og tilgjengelig. Vi balanserer på en hårsbredd. Det kommer til å rocke, vi kommer til å falle, vi kommer til å reise oss opp, vi kommer til å grine, vi kommer til å le og synge. Vi kommer til å bevege deg. Kroppen smuldres vekk, ingen kropp, ingen identitet bare kjøtt, blod, bein, nerver og organer. Vi kommer til å bevege dere. Velkommen inn.” – Hooman Sharifi

Impure Company/Hooman Sharifi har gjennom sin drøyt 10 år lange karriere etablert seg som et sentralt navn i europeisk scenekunst, og har gjestet en rekke internasjonale festivaler. Med bakgrunn i mottoet “Kunst er politikk” er kompaniet blitt anerkjent for en intens energi og en sterk politisk vilje til å skape engasjement hos sitt publikum. Kompaniet har gjestet Black Box Teater en rekke ganger, sist med forestillingen «NO project» våren 2011.

Koreografi, regi og lys: Hooman Sharifi. Dansere: Rikke Baewert, Loan Ha, Ingunn Rimestad, Ida Gudbrandsen og Hooman Sharifi. Kunstnerisk koordinator: Valerie Lanciaux. Musikk: Jim Broadbent, Nicole Kidman, Igor Stravinsky og Sheikh Ahmad Al-Tuni. Illustrasjon: Elika Hedayat Støttet av Norsk kulturråd og Utenriksdepartementet. Co-produksjon: BIT Teatergarasjen.