Til fyret

27.–29. september 2013

«Til fyret» er andre del i teatertrilogien Klassikere for Kids. Den første forestillingen, «Faust for Kids», hadde premiere høsten 2012 og ble nominert til Heddaprisen for beste barne- og ungdomsforestilling.

Se film her

«Til fyret» er basert på Virginia Woolfs roman fra 1927 med samme tittel. I et sommerhus ved kysten møter vi familien Ramsey. Yngstesønnen James vil reise ut til fyret. Været ser ikke lovende ut, men moren vil ikke ta fra ham håpet. Faren derimot, ser det som sin plikt å fri sønnen fra illusjonen. James tror faren nyter det, og hater ham for det. Ti år passerer og blir fortid. Noen dør. James reiser omsider ut til fyret. Alt er annerledes, men et lite øyeblikk er det kanskje ikke det likevel.

Dette er en forestilling om hva vi ser og om alt som skjer inni hodene våre. Inni hodet er vi alltid alene. Men fordi det er sånn for alle, så er vi på en måte sammen om å være alene. Ser du det samme som meg? Ser gutter og jenter på forskjellige måter? Og hva er forskjellen på et øyeblikk og ti år? For å finne ut det, må du se inn i hodet til noen andre. Det går an på teater!

Klassikere for Kids ble startet ut fra et ønske om å tilgjengeliggjøring klassiske skjønnlitterære verk for barn, og å tilby dem nyskapende teater som holder høy kvalitet. Forestillingen passer for barn fra 10 år.

Om «Faust for Kids»:

«Gledelig ambisiøst barneteater» - NRK.no

«En liten times spennende og detaljrik grøsser» - Scenekunst.no

Hildur Kristinsdottir er skuespiller og regissør utdannet ved Akademi for scenekunst. Sammen med Maria Ramvi har hun tidligere gjestet Black Box Teater med forestillingene «Søstrene Andrews presenterer: Faen, verden brenner» og «Salt og Pepper serverer den tredje sjimpanse». Denne gangen samarbeider hun med kunstnere fra en rekke ulike fagfelt.

Konsept og regi: Hildur Kristinsdottir. Tekst: Eirik Willyson. Produsent: Mona Larsen. På scenen: Jimmie Jonasson, Magnus Myhr og Maria Ramvi. Lys: Norunn Standal. Lyd: Gyrid Nordal Kaldestad og Peter Baden. Scenografi: Hildur Kristinsdottir. Rekvisittør: Gøril Rostad. Søm: Solveig Hopen. Foto: Kristinn Gudlaugsson. Plakat: Knut – Ole Mathisen. Støttet av: Norsk kulturråd, Fond for lyd og bilde og Kunstløftet. Co-produsent: Black Box Teater.