The Orchard Ballads

16.–20. mars 2011

Terningkast fem Bergens Avisa: "Frisk forvandling... Phaedras rytmiske musikk fra et sted mellom liv og død gir urkraft til The Orchard Ballads" "En overraskende altoppslukende opplevelse" Aftenposten

The Orchard Ballads» er et samarbeid mellom koreograf og danser Ingri Midgard Fiksdal og musiker og komponist Ingvild Langgård. Verket er en kombinasjon av konsert og danseforestilling, og er inspirert av ulike typer forvandlinger og forråtnelsesprosesser. Disse manifesteres som flytende, fysiske tilstander i et forløp hvor det sanselige og det rytmiske er i fokus. Uttrykket spenner fra det lette og hverdagslige til det mørke, aggressive og groteske, og motiver fra naturen representerer menneskelige trekk som ambisjon, begjær og frykt.

Musikken består av vakre, særegne melodier som hentet fra en annen verden, i en mix av folk, psykedelia, og masse flerstemt koring. Den kan beskrives som å være inni en skog, innerst i en fjord, og strekker seg fra krystallskimrende stemninger til mørke, dystopiske partier.


Ingri Midgard Fiksdal er koreograf og danser utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo. Hun har produsert en rekke arbeider på egen hånd og i samarbeid med regissør Miriam Prestøy Lie som Fiksdal/Lie. Disse inkluderer «The Happy Place», «PRAVDA», «Presenting», «Krasnoyarsk», «As if death was your hottest kiss ever», «PresentENDing» og «GRUS». Forestillingene har vært presenterte og co-produserte av BIT-Teatergarasjen, Black Box Teater, Dansens Hus, Regional Arena for Samtidsdans, Teatret Vårt, Det Norske Teatret og Rogaland Teater, og har også spilt i Finland og Zimbabwe. Ved siden av sitt eget arbeid har Fiksdal jobbet som danser for koreografene Christopher Arouni, Tharan Revfem og Masja Abrahamsen.

Ingvild Langgård er kunstner og musiker utdannet ved Statens Kunstakademi i Oslo. Hennes kunstnerskap inkluderer video- og lydinstallasjoner, fotografi og performance. Med sin musikalske persona Phaedra, er hun aktuell med utgivelse av debutalbumet «The Sea» på Rune Grammofon og konsert på sommerens Øya-festival i Oslo. Hun har tidligere stilt ut ved Kunstnerforbundet, 0047 og Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst, og har hatt soloutstillinger ved Lydgalleriet i Bergen og Melk Galleri. Langgård startet galleriet Rekord sammen med Eirin Støen og Thora Dolven Balke, hvor hun har kuratert flere utstillinger og konserter.


Teatergarasjen (Bergen): 10.-12. mars kl 19.00
RAS Sandnes Kulturhus : 7. april kl 18.00
Avant Garden (Trondheim) : 29.-30. april kl 20.00

Konsertvarianten av forestillingen vises på Miniøya, Moldejazz og Øya.Koreografi og dans: Ingri Midgard Fiksdal. Musikk: Ingvild Langgård. Scenografi og kostymer: Signe Becker. Lys: Tobias Leira. Outside eyes: Brynjar Bandlien og Sidney Leoni. Co-produksjon: BIT-Teatergarasjen og Black Box Teater.

  • Varighet 55 minutter