The expressions of the emotions

28. november–1. desember 2013

A: «Hi. I just want to thank u for that email. I think about it a lot. I hope i'll find the courage to reply. cuz i'm scared of emotions. Everybody's and all of them»

Med utgangspunkt i Charles Darwins teorier om emosjoner og Hochschilds teori om Emotional Labour, ønsker Ivar Furre Aam å skape en danse- og teaterforestilling som utforsker følelsesuttrykk scenisk og koreografisk. I et samfunn hvor emosjonelt arbeid i stadig større grad kapitaliseres på, brukes teatret og skuespilleren, "den emosjonelle arbeideren par excellence", til å se på effektene av det å tvinge subjektet inn i ulike emosjonelle tilstander og sosiale koreografier.

«Expressions of the Emotions» er andre del i et prosjekt som undersøker følelser og deres funksjon på scenen. Hva er egentlig en følelse? Hvorfor er vi så redde for dem samtidig som vi jager etter dem? Kan noens gråt bli til en slags dans? Første del av prosjektet var et koreografisk hørespill. I denne delen møter vi følelsene ansikt til ansikt.

Ivar Furre Aam er utdannet ved teaterhøyskolen i Stockholm og Akademi for Scenekunst i Fredrikstad. Han var nylig å se på Black Box Teater i Lisa Lies «Blue Motel». Han har blant annet medvirket i «Disputten» av Marivaux på Nationaltheatret, «IS» av Knut Nærum og «En annen dag» på Nordland Teater. Med «The Expressions of the Emotions» debuterer Aam som regissør og koreograf. Lisa Lie er forfatter, scenekunstner, regissør og performanceartist og har gjort stor suksess med duoen Sons of Liberty samt egne prosjekter. Lie arbeider i skjæringspunktet mellom performance og tekstbasert teater. Svenske Mattias Lech har jobbet som skuespiller ved flere av Sveriges største teatre. Lech spilte hovedrollen i Vesturportirs «Forvandlingen» av Franz Kafka ved Malmø statsteater. Andrea Csaszni Rygh er koreograf og danser utdannet ved Svenske Balettskolen i Stockholm. Hun startet det kritikerroste sammarbeidet Diggapony og jobbet sist i oppsetningen «Edvard» på Østfold teater

Se video her

Regi og koreografi: Ivar Furre Aam. Av og med: Mattias Lech, Andrea Csaszni Rygh, Lisa Lie og Ivar Furre Aam. Kunstnerisk samtalepartner: Kate Pendry. Lysdesign: Magnus Mikalsen. Støttet av: Norsk Kulturråd. Co-produsenter: Teaterhuset Avant Garden, MDT Stockholm og Black Box Teater.

  • Varighet 1 minutter