TENK TEATER

19. februar 2012

Fagutvalget for Teatervitenskap ved Universitetet i Oslo ønsker velkommen til Tenk Teater - et teaterteoretisk seminar på Black Box Teater, søndag 19.februar. Vi inviterer kunstnere, akademikere, kritikere, studenter og andre scenekunstinteresserte til å delta i en praksisnær diskusjon om teater.

Gjennom tre debatter ønsker vi å utforske hvilke utfordringer og kunstneriske problemstillinger som opptar scenekunstfeltet i Norge i dag. Etter innledninger og paneldebatt åpnes det for spørsmål og innspill fra salen.

PROGRAM

Paneldebatt:
Publikumsrelasjoner i samtidens teater - om etikk og estetikk. Hvordan utfordres forholdet mellom aktør og tilskuer i det publikumsinvolverende teatret? Hvordan vurdere etiske hensyn mot kunstneriske hensyn?
Innledning ved Knut Ove Arntzen (Professor i teatervitenskap, Universitetet i Bergen)
I panelet: Boel Christensen-Scheel (Førsteamunensis ved Høyskolen i Oslo, Ph.D i nyere kunst- og performanceteori ), Toril Goksøyr og Camilla Martens (fra performanceprosjektet Goksøyr & Martens), Jon Refsdal Moe (teatersjef ved Black Box Teater) og
Knut Ove Arntzen.

Lunsj 14.00-14.45

Paneldebatt:
Det tverrestetiske landskapet. Er det tverrestetiske blitt regelen snarere enn unntaket i samtidens teater? Hva kreves av en kunstner, eller en tilskuer, innenfor et tverrestetisk paradigme? Hvor står det teatrale i alt dette?
Innledning ved Siren Leirvåg (Universitetslektor i teatervitenskap, Universitetet i Oslo)
Paneldeltakere: Lars P. Hagen (påtroppende kunstnerisk leder for Ultimafestivalen), Victoria Meirik (regissør), Monica Emilie Herstad (kunstnerisk leder i HerStay) og Siren Leirvåg.

Pause 16.15-16.30

Faglig samtale:
Ulik skuespillermetode - ulike menneskesyn? Seminaret avsluttes med et filosofisk dialogmøte om skuespillermetode og menneskesyn. Hva er sammenhengen mellom metodiske tilnærminger til skuespill og forståelsen av mennesket? Hvordan påvirker dette måten vi ser teater på?
Samtaledeltakere er Tore Vagn Lid (regissør og kunstnerisk leder ved Transiteateret-Bergen), Hans Henriksen (regissør og leder av regilinja ved KhiO) og Drude von der Fehr (Professor i allmenn litteraturvitenskap ved UiO)

Etter avsluttet debatt vil det bli servert middag med påfølgende fest i foajeen på Black Box. Seminar, lunsj og middag er gratis, men vi anbefaler likevel å bringe pengepungen dersom du skulle ønske å nippe til et glass rødvin senere på kvelden.

Grunnet begrensede plasser ber vi om at interesserte melder seg på innen 10.februar. Send en mail til tenkteater@gmail.com med navn på deltakerne.

Seminaret er co-produsert med Black Box Teater og støttet av Fritt Ord.

Velkommen til seminar!

Med vennlig hilsen
Fagutvalget for Teatervitenskap, UiO