Superheroes

30. mars–3. april 2011

Med stadig nye kriger, sultkatastrofer og miljøproblemer kan apatien få gode vekstvilkår og forbedringer virke nyttesløst. Derfor legger en gruppe superhelter alle verdensproblemene i en hatt og trekker hvert sitt. En komplisert verden krever enkle løsninger. Uten å nøle går de rett i strupen på alt som er galt og urettferdig i verden. De slåss, de løper og forsøker å ta problemene ved roten. Skal verden endelig komme seg på beina igjen?

Et helt annet sted: Astronautene Sherlock og Duncan er på vei utover i verdensrommet med et flott romskip. Med en fart lik lysets hastighet leter de etter et nytt sted for alle, nye løsninger og kanskje litt håp?

«Superheroes» er drømmen og håpet om at det finnes en enkel løsning på alle problemene og at alt kommer til å ordne seg til slutt. Med kapper, tøff musikk, sakte film og heftige eksplosjoner jakter Isenkramteateret på den ultimate løsning, så alle kan sove rolig hjemme i sengene sine.

Isenkramteateret besøkte Black Box for ganske nøyaktig et år siden med forestillingen ”Ikaros faller/learning to fly”. Kompaniet driver utstrakt turnévirksomhet og har vært invitert til en rekke internasjonale festivaler og teatre i Europa. Høsten 2010 hadde de premiere på ungdomsforestillingen ”Du er død, Mrs. Conway!” og våren 2011 har kompaniet en co-produksjon med Nasjonalteatret i Mannheim. Alle forestillingene improviseres frem i samarbeid med skuespillerne og andre involverte.

Fra 15 år.

Regi: Nils Petter Mørland. Dramaturg og regi assistent: Mats Eldøen. Skuespillere: Mats Eldøen, Joao Pamplona, Marte Mørland og Caroline Johansen. Lysdesign: Ingeborg S.Olerud. Scenografi: Monica Nestvold. Komponist: Gaute Tønder. Støttet av Norsk Kulturråd. Co-produksjon: Black Box Teater.

  • Varighet 1 minutter