Stemmer fra underetasjen

24.–27. april 2014

En forestilling full av forestillinger om hva som skal skje, hva som har skjedd, kunne ha skjedd eller burde ha skjedd.

Med tekster inspirert av Elfriede Jelinek og Ingeborg Bachmann spilles en kjærlighetshistorie uten kjærlighet. Her blir kvinneskjebner, som ikke er annet enn eksempler på kvinners skjebner, utspilt, nedspilt og forspilt - uten en eneste ren tone.

Brigitte og Paula driver etterforskning. Er noen forsvunnet? Savnet? Drept? Det var et mord, og nå kommer de ikke unna åstedet. Finnes det en skyldig? Er det et svar på gåten? I så fall, ønsker disse etterforskerne egentlig å avdekke noe, eller har de selv noe å skjule? Ikke rart sannheten er så vanskelig å nå. Men Brigitte og Paula gir seg ikke, selv om språket av og til ikke strekker til og det er vanskelig å gjøre seg forstått. Utøverne på scenen prøver å finne en stemme, eller kanskje flere stemmer, som kan uttrykke noe av det de ikke får til å snakke om. Det viser seg å være en hel del.

Forestillingen inviterer publikum med på en etterforskning på flere nivåer. Det handler ikke bare om å finne eller ikke finne den skyldige, men også om å prøve å forstå. Kunne det skjedd annerledes eller måtte det ende slik? Brigitte og Paula bruker seg selv som eksempler når de prøver å finne svar. Hvorfor velger kvinner så likt andre kvinner? Klisjeene rundt kvinner og kjærlighet: Hvorfor stemmer de så ofte? Hvorfor føles så mange av dem som egne genuine ønsker og drømmer? Hvorfor er endring så vanskelig?

Brigitte&Paula Band var sist å se på Black Box Teater under Oslo Kulturnatt 2013, med den utsolgte forestillingen «The Garden».

«En dag vil komme, de vil bli fri, alle mennesker vil bli fri, også fra det de har ment med frihet.» – Ingeborg Bachmann

«Ljuset måste man alltid leta efter, finna en källa till. Mörkret är alltid där.» – Åsa Grennvall.

Kjøp dobbel billett til «call me a fool, but I don´t wanna die» som vises på store scene kl 19.00 og «Stemmer fra underetasjen» til kun kr 250,-. Har du moderasjonsbevis koster dobbel billetten kun kr 200,-. Billetter kan kjøpes på billettservice her.Begge forestillinger vises 24.-27. april Velkommen!

Konsept, manus, regi: Maria Ramvi og Camilla Vislie. Musikk, lyd, komposisjon: Stine Janvin Motland og Lasse Marhaug. Scenografi: Signe Becker. På scenen: Brigitte: Camilla Vislie, Paula: Maria Ramvi, Stine: Stine Janvin Motland, Lasse: Lasse Marhaug. Støttet av: Fond for lyd og bilde, Fond for utøvende kunstnere, Stavanger Kommune, Komponistenes vederlagsfond og Norsk Kulturråd.