Stalker

12.–21. april 2013

"en sjeldent bevegende forestilling" - Aftenposten

"Verk produksjoner er et kompani som går sine egne veier, og det er en glede. Et kompromissløst kompani i forhold til de prosjektene de ønsker å gjennomføre. Stalker er en forestilling man kunne ønske bare kunne vare, vare og vare" - NRK P2 Kulturnytt. Les mer

"Verk viser oss styrken i det svake. Det er et ekstremt sympatisk prosjekt." - Scenekunst.no. Les mer

"Vindskjevt. Spillestilen har sitt visuelle sidestykke i Signe Beckers campy, Nille-barokke scenografi, som er en viktig del av Verks uttrykk. Sammen går de to nærmest opp i en høyere enhet av vindskjev skjønnhet. Scenografien får også en sentral rolle mot slutten av stykket, der de tunge bakteppene kommer til liv i en slags uhyggelig og poetisk dans. Det kan være et bilde på den sterke undringen og tilhørighetsbegjæret som bobler bak alskens sosiale draperier, og den overveldende sekvensen er nærmest verdt turen alene." Morgenbladet. Les mer

I 2010 plasserte Verk Produksjoner Gud på scenen og spurte ham forvirrende spørsmål. Denne gangen er det ingen Gud, bare Sonen.

Dette er historien om en reise inn i sonen.

Med utgangspunkt i filmen «Stalker» av Andrej Tarkovsky, blir forestillingen som et regnskap over et antall beskuelser av filmen, erindringer, feiloppfatninger og glemsler. Det viser seg at alle har sine egne motiver for å reise inn i sonen. I filmen reiser menneskene inn i sonen for å redde seg selv, og dette er det Verk Produksjoner håper på; Å redde seg selv!

Myten om sonen, som består av et stort område, går ut på at den på et tidspunkt har blitt besøkt av utenomjordiske vesener. Senere har sonen tiltrukket seg vitenskapsmenn, opportunister og nysgjerrige. I sonen skjer det merkelige fenomener der gjengse fysiske lover er opphørt. Det hele settes i bevegelse ved noe så enkelt som det å fysisk møte opp. Våre stemninger, våre tanker og våre følelser kan skape forandringer i sonen.

Det blir sagt at hvis man klarer å nå inn til sonens sentrum så vil ens egne ønsker gå i oppfyllelse. Problemet er bare at man ikke vet hvilke ønsker som går i oppfyllelse: Om det er ens egne bevisste formulerte ønsker, eller om det er de sanne ubevisste ønskene som man ennå ikke vet hva er. Alt som skjer her avhenger av oss, ikke sonen.

Verk Produksjoner har satt opp en rekke forestillinger på Black Box Teater de siste årene blant annet den kritikerroste «Build Me A Mountain!» høsten 2011. «Det Eviga Leendet» hadde premiere på Black Box Teater november 2010 og vant Heddaprisen for årets forestilling 2011. Kompaniet turnerer i både inn- og utland til varm mottakelse fra både presse og publikum.

Ide/konsept: Verk Produksjoner. På scenen: Anders Mossling, Saila Hyttinen, Solveig Laland Mohn, Håkon Vassvik og Signe Becker. Regi: Fredrik Hannestad. Scenograf/kostyme: Signe Becker. Lyd: Per Platou. Lys: Tilo Hahn. Manusutvikling: Hannestad, Hyttinen, Laland Mohn, Mossling, Vassvik. Ideutvikling/performativ logistikk: Anders Paulin. Forestillingsdramaturg: Jon Refsdal Moe. Produsent: Pernille Mogensen/Produsentbyrået. Regiassistent/oversetter: Vera Krohn Svaleng. Co-produksjon: Black Box Teater, Teaterhuset Avant Garden og BIT Teatergarasjen. Støttet av: Norsk kulturråd.

  • Varighet 1 minutter