Spoken karaoke

16. mars 2013

«Spoken Karaoke» inviterer publikum til å fremføre taler på samme måte som de vanligvis ville sunget sanger i en karaokebar.

Dusinvis av tekster er lastet inn i et karaokesystem og systematisert i en katalog. Tekstene varierer i fra politiske taler, teatermonologer til filosofiske eller vitenskapelige foredrag. Noen av tekstene er kjent for sin ikoniske status som “I have a dream” eller “Mr. Gorbachev, tear down this wall, mens andre er mindre kjente. Tekstene du kan finne i katalogen stammer fra en rekke forskjellige kilder og epoker.

Tradisjonell karaoke kan gi deltageren en følelse av eierskap til popmusikken, og på samme tid synliggjøre identitet gjennom valg av låtmateriale. «Spoken Karaoke» gir oss lov til å leke litt med den arven vi har av taler og tekst der utdrag og små klipp av offentlige taler blir som en ”opp-40 spilleliste av den kollektive diskursen.

Av: Annie Dorsen. Lyddesign: Vladimir Kudryatsev Foto: Bruno Pocheron. Assistanse: Lola Harney. Co-produsenter: Steirischer herbst og Black Box Teater.