Som Faves

16.–17. mars 2013

Til soloforestillingen «Som Faves» skrev Ivo Dimchev en liste over 100 forskjellige emner han følte en nærhet til på en eller annen måte. «Som Faves» er basert på noen favoritter fra denne listen.

Bevæpnet med parykk og et keyboard presenterer han en rekke stemninger, og bytter fra den ene karakteren til den andre. Det som begynner som en tilsynelatende usammenhengende collage utvikler seg umerkelig over i et intimt og tragikomisk portrett av utøveren selv. Forestillingen ble stemt opp som en av høydepunktene på scenen i 2011 av Time Out New York.

Kåret til beste forestilling i Holland 2009/2010 av Theatremaker magazine. Kåret som en av de ti beste forestillingene i Belgia av Het Theater Festival

Ivo Dimchev er koreograf og utøver fra Bulgaria. Arbeidene hans er en ekstrem og fargerik blanding av performancekunst, dans, teater, musikk, tegninger og foto. Dimchev har mottatt en rekke internasjonale priser innen dans og teater og har presentert arbeidene sine over hele Europa og Nord-Amerika.

Han er grunnlegger av Humarts foundation i Bulgaria og organiserer hvert år en nasjonal konkurranse i moderne koreografi. Med base i Brussel driver han også sitt eget sted, Volksroom. Fra januar 2013 er Dimchev Artist in Residence ved Kaaitheater i Brussel.

Konsept, tekst, musikk og fremført av: Ivo Dimchev. Co-produksjon: TANZ IM AUGUST, DasArts (Amsterdam), European Cul tural Capital Linz 09, O is not company , Royal Conservatoire/Artesis University College (Antwerpen), O Espao do Tempo (Montemor-o-Novo, Portugal).