Rabih Mroué (LB)
Riding On a Cloud

20.–21. mars 2015

Tidligere visninger

21.00, Store scene

21.30, Store scene

“Riding on a Cloud is an accomplished piece of theater, at once emotionally moving and bristling with intelligence, its story both intensely personal and utterly universal.“ The Daily Star Lebanon.

Riding on a Cloud er basert på den sanne historien om kunstneren Rabih Mroués yngre bror, Yasser Mroué. I en alder av bare 17 år ble Yasser rammet av afasi etter å ha blitt skutt i hodet under den libanesiske borgerkrigen. Han kunne kjenne igjen personer og ting når de var fysisk tilstede, men ikke når han så dem på bilder. Legen anbefalte at Yasser skulle begynne å lage bilder selv, som en måte å utvikle en forståelse av forholdet mellom virkelighet og representasjon.

Denne forestillingen tar for seg nettopp dette forholdet. Vi møter Yasser på scenen som seg selv der han snakker om livet sitt og viser videoer han har laget som en del av bedringsprosessen. Bak dette selvbiografiske teppet aner vi en meditasjon over de strukturendringene som skjer når man forsøker å skape fortellinger. Riding on a Cloud er et gripende bilde av Rabihs interesse for å belyse hva som skjer når man konstruerer sannheten, særlig i kjølvannet av konflikter og traumer. Rabih Mroué er født i Beirut og arbeider i skjæringspunktet mellom teater, performance og billedkunst.

Kunstnersamtale med Rabih Mroué etter forestillingen 20. mars. Velkommen!

  • Extra credits Written and directed by Rabih Mroué. With Yasser Mroué. Supported by Fonds Podiumkunsten, Prins Claus Fonds, Hivos & Stichting DOEN
  • Varighet 65 minutter