Rampelysfestivalen 2011

5.–15. mai 2011

Oslo teatersenter arrangerer hvert år Rampelysfestivalen – Norges største festival for barne- og ungdomsteater. Årets festival er den 21. i rekken, og for tredje gang er Black Box Teater spillested.

I ti dager skal de to scenene vise produksjonene til 20 teatergrupper bestående av rundt 300 barn og unge mellom 7 – 19 år. Nesten 40 forestillinger skal framføres fra 5. – 15. mai, i tillegg til artister i foajeen! Gjennomgangstemaet i årets produksjoner er Norsk samtidsdramatikk.

Programmet og billetter til Rampelysfestivalen finner du på: www.osloteatersenter.no.

Årets festival er den 21. i rekken, for tredje gang er Black Box Teater vårt spillested og årets program er større enn noen sinne. Hele 20 teatergrupper har vi fått plass til under årets festival, og med aktørene på Vrimmelscenen vil rundt 400 aktører i alderen 7 til 19 år, delta under Rampelysfestivalen 2011. Dette er ny rekord! 39 forestillinger skal vises på de to scenene på Black Box Teater i løpet av 11 dager. Vi har økt antall spilledager og antall grupper fordi interessen for å spille på Rampelys har vært formidabel.

Rampelysopplevelser 2011

• Åpningsshow 5.mai kl. 17.00 til 18.00 med bobler, akrobatikk og flammer.
• Kulturminister Anniken Huitfeldt gjester åpningsforestillingen torsdag 5.mai kl. 18.30
• Stian Hole, forfatter av bøkene om “Garmans verden”, gjester oss og introduserer 12 Volt sin premiere “Du store, Lille verden”.
• Syv grupper fra Oslo teaterskole
• En nyetablert og selvstendig ungdomsgruppe ved Oslo teatersenter.
• Sirkusforestilling av de alltid imponerende Sirkussmulene.
• Åtte unike teatergrupper fra Oslo og omegn
• Tre fantastiske gjestespill
• Hele 19 stemningsskapende og spennende Vrimmel forestillinger og aktiviteter
• Tre av produksjonene er laget for DUS (Den Unge Scene) der stykkene er blodfersk dramatikk spesialskrevet for ungdomsgrupper.
• Rampeklovnen

Vrimmelscenen

For andre år på rad har vi tilrettelagt en tredje visningsscene i foajeen på Black Box. Vrimmelscenen skal være en inkluderende scene hvor også annen type scenekunst enn teater får sitt spillerom. Vrimmelscenen er åpen før og etter forestillingene som vises under festivalen og skaper en unik festival atmosfære. Programmet til vrimmelscenen vil til enhver tid bli annonsert i foajeen og til det aktuelle publikum. Følge med videre!

Rampeklovnen

I år har vi vært så heldige å få med oss Rampeklovnen til festivalen. Rampeklovnen vil være til stede hos oss under åpningen, i helgene og enkelte andre dager i festivalperioden. Rampeklovnen er ingen hvilken som helst klovn, den er litt sjenert men tror at Rampelysfestivalen er stedet for den å bli kjent med flere mennesker uten å være for rampete. Rampeklovnen elsker å lage morsomme ansiktsuttrykk, prate, le og ikke minst liker den svært godt oppmerksomhet- Bli venn med Rampeklovnen på Rampelysfestivalen du også!