Pool (no water)

1.–4. oktober 2009

En verdenkjent kunstner inviterer sine gamle bohem-venner til sitt nye, luksuriøse hjem, og for en kveld er den gamle gjengen samlet igjen. Men festen får en brå slutt når vertinnen kommer ut for en ulykke. Mens hun fremdeles ligger i koma formes en nesten utenkelig plan: Hva om hennes ulykke kan bli deres største kunstverk? Pool (no water) er skrevet av den britiske journalisten og dramatikeren Mark Ravenhill. Han startet sin karriere innenfor teateret som regissør, men etter suksessen med Shopping and fucking (1996) har han etablert seg som en av Storbritannias mest aktuelle dramatikere. Ravenhill er kjent for sine nådeløse beskrivelser av det moderne samfunnet, alltid krydret med beksvart humor. Hans favorittemne, moralens forfall i samfunnet, har vært en rød tråd gjennom hans forfatterskap.

Pool (no water) fra 2006 er Mark Ravenhills 14. stykke og ble utarbeidet i samarbeid med den fysiske teatergruppen Frantic Assembly. Det er et hardtslående verk om vennskap, suksess og de etiske grensene som krysses innenfor kunsten.

Jo Adrian Haavind produksjoner ble dannet i 2007 og har som formål å samarbeide med ulike type kunstnere om teaterrelaterte forestillinger. Uttrykket skal bli en flerfasettet opplevelse, med inspirasjon hentet fra trash, popkultur og politisk teater. Sammen med regissør Birgitte Strid har han samlet de feteste folka i byen til sitt første prosjekt på Black Box Teater, nemlig premieren på Pool (no water). De går for intet mindre enn heder, ære, og anerkjennelse.

A: Vi kan ikke huske det lenger. Det betyr ikke noe. Det betyr selvfølgelig noe for kuratorer det betyr noe for historikere. Men for oss betyr det ingenting. Men en av oss tenkte først på å ta med et kamera.

B: Vi vet ikke en gang hvem som først pakket med seg digi-digi-digi-digital kameraet når vi skulle besøke henne. Kanskje gjorde vi det alle sammen. Kanskje hver enkelt av oss helt spontant kom til den samme konklusjonen. Ja – kanskje hver enkelt av oss visste at et bilde, et foto, et utsnitt –kanskje visste vi alle at det var det vi ville.

C: Men der er vi – på sykehuset med kameraet i hånden

D: Og vi er her. Vi er her. Vi er her i rommet med kameraet og sollyset kommer gjennom persiennene

Tekst: Mark Ravenhill. Oversettelse: Birgitte Strid, Konsept: Birgitte Strid og Jo Adrian Haavind. Medvirkende: Rebekka Nystabakk, Nina Eileen Sponnich, Morten Johannes Beyer Olaussen og Jo Adrian Haavind. Regi: Birgitte Strid. Produsent: Jo Adrian Haavind. Co-produsent: Kai Kenneth Hanson. Scenograf/video/foto: Tonje Alice Madsen. Lyd/Musikk: Johann Prell. Lysdesign: Joakim Foldøy. Støttet av: Norsk Kulturråd, Fond for lyd og Bilde, Fond for utøvende kunstnere, Fritt ord og Fond for Frilansere. Co-produksjon: Black Box Teater.