Pluss Pluss
Pluss Pluss kuratert av Ingeleiv Berstad

14.–16. mai 2019

Velkommen til Pluss Pluss på Grønlandsleiret 14.-16. mai!

I løpet av tre dager vil Grønlandsleiret 47a aktiveres gjennom fire ulike forslag til måter å være sammen på, hvor kunsten hele tiden er i forhandling med omgivelsene og ikke kan lukkes rundt seg selv. Kunstnernes generøse forslag skaper rom for deling og møter mellom mennesker, kropper, objekter, lyd og tekst.

De ulike kunstnernes innfallsvinkel spenner fra et forsøk på å skape et konstant transformerende rom av blomster og lyd, et teselskap initiert av en stum og formforandrende figur, kroppens forhandling med objekter og en dagbok av tekst og lyd.

Sjekk ut de ulike åpningstidene og kom!
Ingeleiv Berstad
PROGRAM:

GJØR ROM
Artists: Ingeborg Husbyn Aarsand, Karen Pederstad
Tuesday May 14. 11.00–18.00

???
Performers: Mari Pitkänen and Linn Haldrup Lorenzen. Design: Annike Flo
Tuesday May 14
18.00–19.00: “???” will walk in the streets around Grønlandsleiret
19.00–20.00: Tea party

STÅ SITT KAST
Artists: Siri Jøntvedt and Elinor Strøm
Wednesday May 15 19.00–21.00

LOW INCOME GLOW
Artist: Niko Hallikainen
Thursday May 16
14.00–17.00 and 18.00–21.00
Performance, text and sound design: Niko Hallikainen. Supported by: Kone Foundation. Photo: Viivi Huuska.


Siden det ble etablert i 2011, har Pluss Pluss betydd intet mindre enn Black Box teater pluss pluss: en forlengelse av det performative kunstfeltet som teatret allerede rommer. Pluss pluss er en tverrestetisk plattform for både framvoksende og etablerte kunstnere, og et møtepunkt hvor publikum og kunstnere kan finne gjensidig inspirasjon.

Fra og med høsten 2017 har konseptet for Pluss Pluss vært under utvikling. Konsentrert på én kveld hver sesong vil en ny kunstner inviteres til å kuratere sesongens utgave, med carte blanche til å riste i format og innhold, men med utgangspunkt i tre enkle regler: en åpen utlysning for prosjekter og ideer slik at alle er invitert til å bidra / programmet skal settes sammen på tvers av visuell kunst og scenekunst / kunstnere i etableringsfasen skal inviteres.

Mer informasjon om programmet kommer på blackbox.no.