Mette Edvardsen & Matteo Fargion
Penelope Sleeps

13.–14. september 2019

Tidligere visninger

20.00, Store scene

20.00, Store scene

“Mette Edvardsen og Matteo Fargions opera Penelope sleeps er en lavmælt, og samtidig svært morsom, forestilling hvor blikket for detaljer skjerpes.” Scenekunst.no

I Homers Odysseen venter heltens kone Penelope hjemme på mannen som er på vei tilbake fra Trojanerkrigen. Den lange ventingen, avvisning av andre menn og veving som tidsfordriv er noen av inspirasjonskildene til Penelope Sleeps, et «operaessay» av Mette Edvardsen og Matteo Fargion. Med «essay» mener de en performance som tar utgangspunkt i opera, men uten de tradisjonelle, pompøse gester og narrativ.

Mer enn en gjenfortelling av en viktig del av Odysseen, handler Penelope Sleeps om det abstrakte forholdet mellom stemme og musikk, rom og målestokk. Edvardsens interesse for språk, og koreografi og musikk som språk, leder til utforskningen av Penelopes indre stemme og personlige rom, en mytisk dør til et sted bortenfor historiefortelling og skjebne.

Presentert i samarbeid mellom Black Box teater og Ultimafestivalen

+ Oslo Kulturnatt
13. september 22.00. Fri entré.
Mette Edvardsen & Matteo Fargion: Notes on blue
Notes on blue er et appendiks til forestillingen de akkurat har laget, basert på materiale som ikke ble med, i tekst og musikk.
Tekst: Mette Edvardsen. Musikk: Matteo Fargion

  • Varighet 90 minutter