NO project

24.–27. mars 2011

Impure Company/Hooman Sharifis «NO project» er en installasjon med fire dansere fordelt på fire ulike rom med deg som eneste publikummer. Med utgangspunkt i tekster av forfatter og dramatiker Peter Handke og semiotiker og kritiker Roland Barthes, utforsker soloforestillingene forholdet mellom tekst og bevegelse.

Hensikten er å finne en måte å involvere deg som tilskuer uten at du må være fysisk aktiv. Det handler om hvordan du leser teksten, hvordan du forstår den og hvordan du kobler den sammen med bevegelsene du ser. Bevegelsene illustrerer ikke teksten, men genereres av den. Teksten skaper ikke grunnlaget for bevegelsene, i stedet utvides og forsterkes de i møtet med hverandre. Det oppstår en situasjon der utøver og tilskuer åpner opp for nye spørsmål og konfronteres med hverandre.

Impure Company/Hooman Sharifi har siden oppstarten etablert seg som et sentralt navn i europeisk scenekunst, og har gjestet en rekke internasjonale festivaler. Med bakgrunn i kompaniets motto, ”kunst er politikk”, er kompaniet blitt anerkjent for en intens energi og en sterk politisk vilje til å skape engasjement hos sitt publikum. «NO project» hadde premiere i Frankfurt i mai 2009.

NB! Billetter og tidspunkt til «NO project» bestilles hos Black Box Teater direkte på telefon 23 40 77 70 (åpningstid hverdager mellom kl. 10.00 - 15.00).

Fredag 25, lørdag 26 og søndag 27 mars kan du bestille fra kl 16.00 på telefon 23 40 77 79.

Fire soloer vil foregå til samme tid. Du velger selv hvilken tid og hvor mange soloforestillinger du ønsker å se. Hver soloforestilling varer i 20 minutter og koster 50 kr.

Koreografi, regi og lys: Hooman Sharifi. Utøvere: Rikke Baewert, Matthew William Smith, Loan Ha, Martin Lervikand og Peder Horgen. Kunstneriske samarbeid: Bojana Kunst og Marianne van Kerkhoven. Kunstnerisk koordinator: Valerié Lancieux. Tekst: Peter Handke og Roland Barthes. Impure Company er støttet av Norsk Kulturfond og Utenriksdepartementet.

  • Varighet 20 minutter