Morgenprat – En time med Asia Bazdyrieva og Lesia Vasylchenko.

Kl. 09.00–10.00 Foajé Gratis inngang

Utvidet program Samtale

I samarbeid med Podium og Henie Onstad Kunstsenter

I denne samtalen vil kunstner, forfatter og kunsthistoriker Asia Bazdyrieva ta for seg bildet av Ukraina som en ressurs. Hun vil fokusere på "Ukraina-som-et-territorium" som har blitt gjengitt ved dobbel kolonisering av Vest-Europa og det russiske imperiet, en posisjon som ble ytterligere forsterket under sovjettiden.

Bazdyrieva vil ta for seg de materielle aspektene ved dette komplekse koloniale blikket på Ukraina, nemlig prosessen hun betegner som «resoursification». Ukraina – dets territorium, naturressurser og mennesker – har hovedsakelig blitt betraktet som et sted for materielle transaksjoner. Disse prosessene må både forstås historisk og i det nåværende geopolitiske øyeblikket. Den eksistensielle trusselen som Ukraina – dets territorium, kropper, levende og ikke-levende materier – står overfor i dag, er viklet inn i større strukturer som påvirker mennesker og klima globalt.

Samtalen er basert på Bazdyrievas tekst No Milk, No Love publisert i e-flux journal #127, mai 2022, og er moderert av kunstner og kurator Lesia Vasylchenko. Lesia Vasylchenko er også medkurator for det kunstnerdrevne visningsrommet Podium.

Vi serverer bakst og kaffe. Samtalen foregår på engelsk.

Arrangementet er en del av programmet "New Visions in Conversation, besøk hok.no for mer informasjon.