Miss Vertigo

31. oktober–3. november 2013

”And I went back to him because he promised to make me into a millionare” - Paul Auster, Mr. Vertigo

Mennesket har til alle tider drømt om å kunne fly uten hjelpemidler. Kan denne drømmen forstås som et ”umulig” menneskelig poetisk mål, eller er det et uttrykk for en forfengelig opptatthet av individets egne muligheter? «Miss Vertigo» ønsker å undersøke sin egen og andres lengsel etter å fly, sett i lys av samtidens krav om å være noe spesielt i seg selv. Forestillingen er en både reell og fiktiv iscenesettelse av individets krav om og søken etter fysisk- og sjelelig ”transcendering” innenfor og utenfor ulike maktstrukturer på det personlige, kulturelle og politiske plan. Inspirert av et sett med arketyper fra vår samtid: den praktiserende/tjenende, mesteren/den styrende og idealet/den visjonære vil Siljeholm forsøke å bli ett flyvende vesen.

Helle Siljeholm har som danser og koreograf markert seg på ulike arenaer de siste årene. Danseduoen Siljeholm/Christophersen har turnert i en rekke land med danseprosjekter med særlige vekt på sosiale og politiske elementer.

Koreograf/utøver: Helle Siljeholm. Scenografi/kostyme: Katja Ebbel Fredriksen. Lyddesign: Carl Svensson. Lysdesign: Tobias Leira. Dramaturg: Kai Johnsen. Eksterne samtalepartnere: Ahmad Ghossein, Mari Sømme Hammer og Martin Lervik. Produksjons medarbeider: Erik Nathorst-Böös. Co-produsert av: Pikene på broen, RAS Regional Arena for Samtidsdans, Regionala danscentret i Osterbotten Finland, Teaterhuset Avant Garden og Black Box Teater. Støttet av: Norsk kulturråd.

  • Varighet 1 minutter