Mannen som tok feil

14.–18. oktober 2009

Dette er en vilter, absurd kjærlighetshistorie. Om mann og kvinne, mann og Gud. Den handler om tro. Er man elsket? Den handler om tvil. Er jeg verdt å elske? Dette er musikkteater med performancegrep: rytmisk drivende tale, nedbrutte pop-perler, og en ladet bruk av husholdningsobjekter. Så skjer det Det bare skjer Brak


Rasmus Jørgensens uttrykk er svært fysisk, med bråe skift mellom det helt rolige og det spastiske. Han formidler mye med lite. Enkle gjenstander løftes ut av sin daglige bruk, og inngår i en naiv, men samtidig kompleks fortelling. Metaforene følger hverandre i et halsbrekkende tempo, og låner inspirasjon fra bibelsk materiale. Dette gjøres ikke hovedsakelig for å si noe om religion, men i større grad for å si noe om oss, om vårt selvbilde. Hva er vår plass? Er vi dyr blant dyr eller utkårede skapninger?

Jørgensen (f. 1976) har studert komposisjon, foruten sang, performance og teater (UiO, Griegakademiet & Mills College ved San Francisco). Han jobber i forskjellige teater- og musikk-ensembler (bl.a. Ning & D-Moor) samt med egne soloproduksjoner.

Jørgensen har med seg tidligere samarbeidspartner a smith (performancekunstner og regissør for Tim Crouch, Ning, m.fl.), og denne gang også Joanna Magierecka og Julie Rongved Amundsen. Magierecka har studert dramaturgi ved Århus Universitet, og jobber som utøver, dramaturg og pedagog. Amundsen har mastergrad i teatervitenskap fra UiO, og er produsent på Black Box Teater.

Lengde: 40 min.

På scenen: Rasmus Jørgensen. Regi: Rasmus Jørgensen, a smith & Joanna Magierecka. Dramaturg: Julie Rongved Amundsen . Musikk & manus: Rasmus Jørgensen. Lysdesign: Tilo Hahn. Co-produksjon: Black Box Teater. Støttet av Norsk kulturråd, Fond for lyd og bilde, Fond for utøvende kunstnere og Atelier Nord.